Η ομάδα του foodmood δοκίμασε και σας προτείνει.
Η αγάπη μας για το καλό και αυθεντικό φαγητό, μας οδήγησε αυτή την φορά, στην οδό Παπαδοπούλου 6, στο Πανόραμα.
Είχαμε ακούσει ότι το Da Michelle  του Μιχάλη Τσαχαλίνα είχε μετακομίσει από τη Νίσυρο στη Θεσσαλονίκη και σπεύσαμε να δοκιμάσουμε.
Στην κουζίνα, βρήκαμε τον Μιχάλη, όπου ανάμεσα στα διαλείμματα από τα ζυμώματα και τα ψησίματα μας μίλησε για το νέο του εγχείρημα. Ποιά είναι η συνταγή της επιτυχίας; Τί είναι αυτό που κάνει την pizza σου, τόσο νόστιμη;
«Ζύμη που ζυμώνεται καθημερινά με αλεύρι από τη Νάπολη, σάλτσες που φτιάχνουμε με φρέσκα υλικά. Τίποτα δεν είναι τυποποιημένο.»
Ο Μιχάλης Τσαχαλίνας, άν και σπούδασε νομική στην Αγγλία, η αγάπη του για τη μαγειρική, τον οδήγησε για σπουδές μαγειρικής στη σχολή Camberro Rosso, στη Ρώμη και στη συνέχεια στη Ν.Υόρκη όπου και πήρε τον τίτλο του σεφ.
Το 2011 άνοιξε τη δική του τραττορία στη Νίσυρο και από τον Δεκέμβριο του 2017 αποφασίζει να ανοίξει το Da Michelle pizza pasta, στην πόλη του, τη Θεσσαλονίκη.
Εμείς δοκιμάσαμε την pizza με προσούτο, παρμεζάνα και λάδι τρούφας και αυτή με το καυτερό σαλάμι Σικελίας. Ήταν και οι δύο εξαιρετικές. Η ζύμη είναι ψιλή,όπως ακριβώς πρέπει να είναι μιά ιταλική pizza και αυτό σας επιτρέπει να φάτε όσο θέλετε, χωρίς να βαρυστομαχιάσετε.
Το prosciutto cotto αλλά και το σαλάμι Σικελίας έρχονται από την Ιταλία.
Στο Da Michelle, ωστόσο, δεν τρώει κανείς μόνο pizza. Μπρουσκέτες, ψητά λαχανικά, μανιτάρια με σκορδοβούτυρο, για ορεκτικά, πιάτα με ποικιλία τυριών ή αλλαντικών για να συνοδεύσετε το κρασί σας, σαλάτες, μακαρονάδες με πέστο φρέσκου βασιλικού, με τόνο αλλονήσου, ή με καυτερή σάλτσα ντομάτας, ριζότο με μανιτάρια πορτσίνι αλλά και ψαρονέφρι στη σχάρα. Το καλύτερο το αφήνω για το τέλος. Δοκιμάστε το απόλυτο ιταλικό πιάτο, vitello tonnato, και θα με θυμηθείτε. Η κάβα των κρασιών είναι αξιοπρεπής. Εμείς συνοδεύσαμε την pizza μας με ένα εξαιρετικό ροζέ κρασί από τη Λευκάδα, τη «Λευκαδίτικη Γη».Ο κατάλογος κρασιών σερβίρεται και σε ποτήρι. Φυσικά δεν φύγαμε χωρίς να δοκιμάσουμε τα γλυκά, που δεν θα μπορούσαν παρά να είναι και αυτά χειροποίητα. Αντισταθήκαμε στο τιραμισού και στο σουφλέ σοκολάτας και προτιμήσαμε τον σοκολατένιο κορμό με καβουρντισμένα αμύγδαλα, από τα χέρια της μαμάς του Μιχάλη. Απλά τέλειος.
Το Da Michelle είναι εδώ και περιμένει να το ανακαλύψετε. Εμείς πάντως θα ξαναπάμε( έ δεν τα δοκιμάσαμε και όλα, έχουμε εκρεμμότητες).