ΣΧΟΛΙΑ

[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

Νέα ισχυρή δόνηση στη Δοϊράνη


Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, σημειώθηκε στις 6.24 σήμερα 2 Ιανουαρίου 2017, το πρωί, στην περιοχή της Δοϊράνης.


Το επίκεντρο της δόνησης αυτής φαίνεται να έχει μετακινηθεί ελαφρώς (κατά λίγα χιλιόμετρα) νοτιότερα -προς τη Θεσσαλονίκη- γι αυτό και η δόνηση έγινε περισσότερο αισθητή στην συμπρωτεύουσα τόσο από την αρχική, όσο και από τις υπόλοιπες δονήσεις που είχαν ακολουθήσει το σεισμό που είχε σημειωθεί τα μεσάνυχτα.

Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται σε απόσταση 30 χιλιομέτρων βόρεια του Κιλκίς και το εστιακό βάθος στα 10 χιλιόμετρα. Σύμφωνα με την αρχική μέτρηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου της Αθήνας, η δόνηση ήταν μεγέθους 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Αντίθετα, στον επαναϋπολογισμό του μεγέθους της δόνησης το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο επέμενε για δόνηση της τάξης των 5 Ρίχτερ.

Της δόνησης αυτής, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, ακολούθησε δεύτερη, στις 6,28 π.μ., μεγέθους 3,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, από τον ίδιο εστιακό χώρο και απόσταση 12 χιλιόμετρα βόρεια του Κιλκίς.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Τα σχόλια ελέγχονται πριν από τη δημοσίευση. Απαντάμε σε επώνυμα σχόλια. Διαγράφουμε υβριστικά σχόλια, που μπορεί να προκαλέσουν εισαγγελική παρέμβαση.
Με τη λέξη επαλήθευσης που ζητάμε, προσπαθούμε να αποφύγουμε τα spam και τυχόν ιούς, που θα βλάψουν και το δικό σας υπολογιστή.


ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[ΕΙΔΗΣΕΙΣ][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

SCI-FI

[SCI-FI][bsummary]

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

[Φωτορεπορτάζ][bleft]