Δεν πήγε καλά η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκο Μητσοτάκη, αν κρίνουμε από τις δηλώσεις του τελευταίου μετά τη συνάντηση.


Το κλίμα ήταν ιδιαίτερο βαρύ, ενώ, όπως ανακοινώθηκε από το Μαξίμου, από χθες το επιτελείο του κ. Μητσοτάκη είχε ζητήσει να μην υπάρχει ούτε "φυσικός ήχος" στα πλάνα που θα προηγούνταν τις συνάντησης (τα γνωστά πλάνα του... καναπέ).

Ο κ. Μητσοτάκης αρνήθηκε την συμπόρευση, καθώς, όπως υπογράμμισε στις δηλώσεις του από το γραφείο του στη Βουλή -και όχι από το Μαξίμου- "δε θα διχάσουμε τους Έλληνες, για να ενώσουμε τους Σκοπιανούς", υπογραμμίζοντας ότι ο πρωθυπουργός, με τις κινήσεις του το τελευταίο χρονικό διάστημα, δίχασε τους Έλληνες.

"Ο κ. Τσίπρας ενημερώνει σήμερα τους πολιτικούς αρχηγούς ενώ εδώ και πολλές εβδομάδες έχει αρχίσει διαπραγματεύσεις για το θέμα της ονομασίας", τόνισε και συνέχισε: "Απέφυγε να δημιουργήσει πραγματικές συνθήκες συνεννόησης και συναίνεσης", ενώ υπογράμμισε πως ο πρωθυπουργός "προσήλθε στις διαπραγματεύσεις χωρίς καν να έχει τη στήριξη του κυβερνητικού εταίρου".

Ο πρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε πως ο πρωθυπουργός 'περιφρόνησε τους συμπολίτες μας", ότι "επιδόθηκε σε μικροκομματικά παιχνίδια" και πως έτσι "κλείνει ένα παράθυρο ευκαιρίας που οι συγκυρίες έφεραν στο προσκήνιο".

Μάλιστα, θεώρησε πως στη διαπραγμάτευση αυτή η χώρα δεν παίρνει τίποτα; "Η κυβέρνηση προβαίνει ήδη σε παραχωρήσεις χωρίς να λάβει συγκεκριμένα ανταλλάγματα", τόνισε και πρόσθεσε πως με τις ενέργειές του αυτές "εξασθένησε την εθνική γραμμή".

Έκανε ειδική αναφορά στην άρνηση της γειτονικής χώρας να αλλάξει τα αλυτρωτικά άρθρα του Συντάγματός του και υπογράμμισε πως "ο κατακερματισμός της λύσης σε επί μέρους θέματα δεν μπορεί να γίνει δεκτός", δίνοντας έτσι τη γραμμή της κυβερνητικής πολιτικής που φαίνεται ότι δεν είναι στη γραμμή "λύση για όλα".

"Ο βίος και η πολιτεία του κ. Τσίπρα και οι χειρισμοί του δε πείθουν ούτε κατ' ελάχιστον τους Έλληνες. Εξάλλου, κάθε φορά που διαπραγματεύτηκε, τα αποτελέσματα για πολίτες τραγικά", τόνισε, για να προσθέσει πως "το ζήτημα της ονομασίας αφορά εν τέλει την ίδια την ταυτότητα των Ελλήνων".

Και ο κ. Μητσοτάκης κατέληξε: "Ο κ. Τσίπρας επέλεξε να πορευτεί μόνος/ Ας μην ψάχνει τώρα για άλλοθι και συνενόχους".

Δείτε στο βίντεο όλη τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη.