[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

Fake News από γερμανικές εφημερίδες για το συλλαλητήριοΌ,τι να ΄ναι γράφουν οι γερμανικές εφημερίδες για το χθεσινό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη σχετικά με την ονομασία των Σκοπίων! Μειώνουν τον αριθμό των διαδηλωτών πολλές χιλιάδες κάτω ακόμη και από την εκτίμηση της αστυνομίας και κάνουν λόγο για... ακραίους!


Η εφημερίδα Die Zeit αναφέρει στην ηλεκτρονική της έκδοση: «Στη διαδήλωση καλούσαν ακροδεξιές οργανώσεις, καθώς και οργανώσεις με εθνικιστικό προσανατολισμό. Τα περισσότερα ελληνικά κόμματα, ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης και η ηγεσία της ορθόδοξης εκκλησίας είχαν ταχθεί εναντίον των διαδηλώσεων. Η αστυνομία υπολογίζει τον αριθμό των διαδηλωτών σε 50.000». 

Από την πλευρά της, η Tageszeitung του Βερολίνου σημειώνει ότι «δεν ήταν μία νέα έκδοση του μεγάλου συλλαλητηρίου που είχε γίνει το 1992, όταν πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι συνέρρεαν στους δρόμους, διαδηλώνοντας υπέρ του ʻελληνικού χαρακτήρα της Μακεδονίαςʼ».

«Ήρθαν ωστόσο τουλάχιστον 50.000 διαδηλωτές σύμφωνα με εκτιμήσεις από τη Θεσσαλονίκη» σημειώνει η εφημερίδα, τονίζοντας ότι «οι περισσότεροι Έλληνες δεν θέλουν να διατηρήσει η γειτονική χώρα την ονομασία ‘Δημοκρατία της Μακεδονίαςʼ που προβλέπει στο σύνταγμά της».

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα «η Ελλάδα επιθυμεί να κρατήσει την ονομασία αυτή ως μέρος της ιστορικής της κληρονομιάς και επιπλέον φοβάται πιθανές εδαφικές διεκδικήσεις προς την ομώνυμη επαρχία της. Τα επιχειρήματα αυτά επαναλήφθηκαν με πάθος στο συλλαλητήριο της Κυριακής. ʻΔιαδηλώστε αδέρφια μουʼ έλεγε ο ιδιαίτερα συντηρητικός μητροπολίτης Θεσσαλονίκης».

Την ίδια στιγμή, η Ελληνική Αστυνομία, κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου και πριν συγκεντρωθεί όλο το πλήθος εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία έκανε λόγο για πάνω από 90.000 διαδηλωτές, οι "γραφικοί" και οι εξτρεμιστές που πήραν μέρος στο συλλαλητήριο ήταν ελάχιστοι μπροστά στον όγκο των διαδηλωτών, ενώ υπήρχαν καταγγελίες για κλειστά διόδια, διακοπή των δικτύων κινητής τηλεφωνίας στο σημείο της διαδήλωσης, αλλά και αναγκαστική στάθμευση λεωφορείων από διάφορα σημεία της Ελλάδας σε απόσταση 7 χιλιομέτρων από το σημείο της συγκέντρωσης, από όπου οι διαδηλωτές αναγκάστηκαν να προχωρήσουν πεζή.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Τα σχόλια ελέγχονται πριν από τη δημοσίευση. Απαντάμε σε επώνυμα σχόλια. Διαγράφουμε υβριστικά σχόλια, που μπορεί να προκαλέσουν εισαγγελική παρέμβαση.
Με τη λέξη επαλήθευσης που ζητάμε, προσπαθούμε να αποφύγουμε τα spam και τυχόν ιούς, που θα βλάψουν και το δικό σας υπολογιστή.


ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[ΕΙΔΗΣΕΙΣ][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

ΤΕΧΝΕΣ

[ΤΕΧΝΕΣ][bleft]

SPORTS

[Αθλητικά][bsummary]