Μια... ντουζίνα γκολ έχασε, σήμερα το απόγευμα, ο ΠΑΟΚ, στην Τούμπα, κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης. Και, παρόλα αυτά, κέρδισε 3-0 χάρη σε τρία λάθη των αντιπάλων...


Η πίεση του Δικεφάλου ήταν δυνατή από το πρώτο λεπτό. Το ματς έδειχνε πως θα λήξει στον άσο, όμως κανείς δεν περίμενε το πώς θα μπουν τα γκολ. Ειδικά όταν ο Πέλκας έχανε τη μία ευκαιρία μετά την άλλη!

Το πρώτο γκολ ήταν λάθος της άμυνας (έδωσαν την μπάλα στον Μακ και μετά από το ένα - δυο ο παίκτης του ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ), το δεύτερο αυτογκόλ (από κόρνερ του Πέλκα ο Κονέ πλασάρει θαυμάσια τον τερματοφύλακά του) αλλά και στο τρίτο, ο σκόρερ Πρίγιοβιτς παίρνει την μπάλα μετά από αμυντικό λάθος και ωραία λόμπα συμπαίκτη του.

Αν ο Πέλκας δεν είχε λάθος τελειώματα (ειδικά το πλασέ στο β μέρος είναι από αυτά που δε χάνονται και θα παίζει στα bloopers για χρόνια), αν ο Μάτος δεν ήταν τόσο ράθυμος και δεν εγκατέλειπε την κάθε μπαλιά, αν -γενικά- οι μέσοι πιέζονταν λίγο παραπάνω, το παιχνίδι θα τελείωνε με μεγαλύτερο σκορ.

Όχι ότι ο Απόλλωνας κάθισε να χάσει. Το αντίθετο, προσπαθούσε να βγει σε γρήγορες αντεπιθέσεις και, όταν το σκορ ήταν 1-0 έχασε μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει (ο Πασχαλάκης πέφτει με αυτοθυσία στα πόδια του επιτιθέμενου και διώχνει στο σημείο του πέναλτι). Οι Ριζοπουλίτες ήταν γρήγοροι στην αντεπίθεση, καλοί στην άμυνα, αλλά ήταν και άτυχοι. Μάλιστα, σε μία φάση στο β μέρος ο Χουάντερσον κάνει, όχι μία, ούτε δύο, αλλά... τρεις αποκρούσεις σε διαδοχικά σουτ των παικτών του ΠΑΟΚ!

Σημασία για τον ΠΑΟΚ, πάντως, έχουν οι τρεις βαθμοί, ενώ όσοι βρέθηκαν στην Τούμπα είδαν ωραίο ποδόσφαιρο και από τις δύο πλευρές.

Η ταυτότητα του αγώνα 
Γήπεδο: ΤούμπαΓκολ: 27΄ Μακ, 45΄+1΄ Κονέ (αυτογκόλ), 90΄+2΄

Διαιτητής: Νεοφυτιάδης (Κορινθίας) Βοηθοί:  Καρσιώτης (Κορινθίας) & Πασχάλης (Ηπείρου) 4ος: Θάνος (Γρεβενών)Κίτρινες:  83΄ Λημνιός /24΄ Κοντοές, 29΄ ΝαδάλεςΚόκκινες: 84΄ Ναδάλες (δεύτερη κίτρινη) Οι συνθέσεις: 
ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Τσίμιροτ, Μαουρίσιο (Σάχοβ), Πέλκας (81΄ Ελ Καντουρί), Μακ, Κάμπος (77΄ Λημνιός), Πρίγιοβιτς.
Απόλλων Σμύρνης (Γιώργος Παράσχος): Χουάντερσον. Κούρος (66΄ Χουάρες), Μπαρτολίνι, Ζησόπουλος, Στάθης, Τσουκαλάς (74΄ Μενδρινός), Κοντοές, Ναδάλες, Κονέ, Ντεβέσα (81΄ Αλίβοντιτς), Αλμπάνης.