Τι θα λέγατε για ελληνικά μακαρόν; Αυτό το γαλλικό γλυκό που μοιάζει -αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι- με γεμιστό μπισκότο;


Η αλήθεια είναι ότι έχω γευτεί ελληνικά μακαρόν, ιδιαίτερης νοστιμιάς, αλλά θυμάμαι ακόμη τη γεύση στον ουρανίσκο, μετά από τη βρώση μακαρόν που έφερε ο φίλος μου ο Χρήστος εκ της αλλοδαπής. Είχαν κάτι το διαφορετικό.

Τώρα, μας δίνεται η ευκαιρία: Με την ευκαιρία της 4ης διοργάνωσης του Goût de France – Good France, που εορτάζει τη γαστρονομία σε όλον τον κόσμο, η Πρεσβεία της Γαλλίας στην Αθήνα και το Γενικό Γαλλικό Προξενείο στη Θεσσαλονίκη θέλησαν να τιμήσουν έναν από τους πλέον γνωστούς και αγαπημένους κλάδους της γαλλικής γαστρονομίας: την ζαχαροπλαστική της και ιδιαίτερα την σπεσιαλιτέ του μακαρόν.

Αυτός είναι και ο λόγος που διοργανώνουν τον διαγωνισμό ελληνογαλλικού μακαρόν, με τη συμβολή 14 επώνυμων σεφ, ανοικτό σε όλους τους ζαχαροπλάστες της χώρας. Ο διαγωνισμός θα ολοκληρωθεί στις 21 Μαρτίου με έναν τελικό που θα συνδυάσει γαλλικές και ελληνικές γεύσεις, στην Πρεσβεία, στο πλαίσιο της εκδήλωσης Goût de France – Good France.