[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

Ελληνικό Μακαρόν; Γιατί όχι;Τι θα λέγατε για ελληνικά μακαρόν; Αυτό το γαλλικό γλυκό που μοιάζει -αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι- με γεμιστό μπισκότο;


Η αλήθεια είναι ότι έχω γευτεί ελληνικά μακαρόν, ιδιαίτερης νοστιμιάς, αλλά θυμάμαι ακόμη τη γεύση στον ουρανίσκο, μετά από τη βρώση μακαρόν που έφερε ο φίλος μου ο Χρήστος εκ της αλλοδαπής. Είχαν κάτι το διαφορετικό.

Τώρα, μας δίνεται η ευκαιρία: Με την ευκαιρία της 4ης διοργάνωσης του Goût de France – Good France, που εορτάζει τη γαστρονομία σε όλον τον κόσμο, η Πρεσβεία της Γαλλίας στην Αθήνα και το Γενικό Γαλλικό Προξενείο στη Θεσσαλονίκη θέλησαν να τιμήσουν έναν από τους πλέον γνωστούς και αγαπημένους κλάδους της γαλλικής γαστρονομίας: την ζαχαροπλαστική της και ιδιαίτερα την σπεσιαλιτέ του μακαρόν.

Αυτός είναι και ο λόγος που διοργανώνουν τον διαγωνισμό ελληνογαλλικού μακαρόν, με τη συμβολή 14 επώνυμων σεφ, ανοικτό σε όλους τους ζαχαροπλάστες της χώρας. Ο διαγωνισμός θα ολοκληρωθεί στις 21 Μαρτίου με έναν τελικό που θα συνδυάσει γαλλικές και ελληνικές γεύσεις, στην Πρεσβεία, στο πλαίσιο της εκδήλωσης Goût de France – Good France.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Τα σχόλια ελέγχονται πριν από τη δημοσίευση. Απαντάμε σε επώνυμα σχόλια. Διαγράφουμε υβριστικά σχόλια, που μπορεί να προκαλέσουν εισαγγελική παρέμβαση.
Με τη λέξη επαλήθευσης που ζητάμε, προσπαθούμε να αποφύγουμε τα spam και τυχόν ιούς, που θα βλάψουν και το δικό σας υπολογιστή.


ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[ΕΙΔΗΣΕΙΣ][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

ΤΕΧΝΕΣ

[ΤΕΧΝΕΣ][bleft]

SPORTS

[Αθλητικά][bsummary]