Τον δράστη της δολοφονικής επίθεσης σε βάρος 22χρονου, στο Καλοχώρι της Θεσσαλονίκης αναζητά, από το βράδυ της Κυριακής, η Αστυνομία -παρά το ότι συνέλαβε εννέα νεαρούς, οι οποίοι, όμως, αφέθηκαν ελεύθεροι το μεσημέρι.


Υπενθυμίζεται ότι, κατά τη διάρκεια συμπλοκής ανάμεσα σε δύο ομάδες νεαρών, στο Καλοχώρι, έπεσε νεκρός ένας 22χρονος. Ο άτυχος νεαρός έφερε τραύμα από μαχαίρι στην καρδιά. Φίλοι του τον μετέφεραν αιμόφυρτο στο Κέντρο Υγείας Διαβατών, όπου όμως διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Η αστυνομία εξετάζει  το ενδεχόμενο να προηγήθηκε - λίγα 24ωρα νωρίτερα - άλλο επεισόδιο με ξυλοδαρμό, στο οποίο πιθανότατα ενεπλάκησαν κάποια από τα άτομα που πρωταγωνίστησαν και στη χθεσινή συμπλοκή. Οι αστυνομικοί θεωρούν ότι η θανατηφόρα συμπλοκή ήταν ξεκαθάρισμα λογαριασμών. 

Οι εννέα νεαροί που συνελήφθησαν είναι Έλληνες, Αλβανοί και ομογενείς από χώρες της πρώην ΕΣΣΔ. Οι συλληφθέντες - στην πλειονότητά τους κάτοικοι Διαβατών - οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, όπου τούς απαγγέλθηκε η κατηγορία της συμμετοχής σε συμπλοκή. Ένας εξ αυτών παραπέμφθηκε σε δικαστήριο ανηλίκων, ενώ οι υπόλοιποι στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο, από το οποίο ζήτησαν και πήραν αναβολή για να δικαστούν την Πέμπτη (1/2). 

Η δικαστής, κατόπιν σχετικής πρότασης της εισαγγελέως της έδρας, αποφάσισε αρχικά να μην αφήσει ελεύθερους τους συλληφθέντες μέχρι τη διεξαγωγή της δίκης. Η απόφαση αυτή, προκάλεσε την αντίδραση των περισσότερων κατηγορουμένων (φίλων του θύματος) που δήλωσαν ότι επιθυμούν να πάνε στην κηδεία του 22χρονου, η οποία θα γίνει αύριο το μεσημέρι. «Είμαστε κολλητοί του. Τον πήγαμε στο Κέντρο Υγείας» είπε κάποιος εξ αυτών απευθυνόμενος στο δικαστήριο. Έτσι, το δικαστήριο αποφάσισε να άρει την κράτησή τους.