Τον πρώτο του αγώνα στο paok sports arena, για την κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική οργάνωση, δίνει απόψε ο ΠΑΟΚ που θα αντιμετωπίσει την VfB Friedrichshafen, στις 19.00 .
Ο αγώνας είναι στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του β’ ομίλου του CEV Champions League Ανδρών 2017-18 . Ο "Δικέφαλος" αναζητά  την πρώτη του ευρωπαϊκή νίκη στην Ευρώπη, απέναντι στην Γερμανική ομάδα, ενισχυμένος με τον Βούλγαρο διαγώνιο Ουσίκοφ ο οποίος αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του με τη φανέλα του ΠΑΟΚ και η συμβολή του μπορεί να αποτελέσει βασικό παράγοντα για το τελικό αποτέλεσμα. Ένα άλλο ενδιαφέρον γεγονός θα είναι η παρουσία του Έλληνα διεθνούς ακραίου Αθανάσιου Πρωτοψάλτη, ως μέλος της γερμανικής ομάδας. Ο ΠΑΟΚ μετράει  δύο ήττες, απέναντι στην Store Levoranta SASTAMALA και την Halkbank ANKARA. Για να έχει ελπίδες πρόκρισης στον επόμενο γύρο  πρέπει να κερδίσει την Γερμανική ομάδα, η οποία όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα θα παραμείνει στην κορυφή της βαθμολογίας του β’ ομίλου με δύο νίκες σε ισάριθμους αγώνες.
Ο ΠΑΟΚ περιμένει και την βοήθεια των οπαδών του  που σε μεγάλα και σημαντικά ματς, γεμίζουν το γήπεδο , καθως η ομαδα του Ρίτσι θέλει να αψηφήσει την αδιαμφισβήτητη ποιότητα της VfB Friedrichshafen. Για τον κόσμο φυσικά το πρώτο ματς του Ουσίκοφ είναι μια πρόκληση. Μιλώντας για τον αποψινο αγωνα ο τεχνικός του "Δικεφάλου" Ντανιέλε Ρίτσι  ο οποίος έχει κατακτήσει το τρόπαιο του θεσμού τρεις συνεχόμενες φορές με την Messaggero δήλωσε:
“Τις τελευταίες δύο εβδομάδες αντιμετωπίσαμε κάποια προβλήματα τραυματισμών, αλλά ελπίζω ότι όλοι οι παίκτες μας θα είναι σε καλή κατάσταση για τον αγώνα. Αν καταφέρουμε να παίξουμε σύμφωνα με τις δυνατότητές μας, θα έχουμε την ευκαιρία να κερδίσουμε. 
Η VfB Friedrichshafen είναι μια δυνατή ομάδα που παίζει ωραίο βόλεϊ και ξέρει να το κάνει κάθε φορά, σε κάθε αγώνα. Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για έναν μακρύ αγώνα και να έχουμε υπομονή σε κάθε μπάλα. Εάν παραμείνουμε ψύχραιμοι και καταφέρουμε να παίξουμε καλά και συγκεντρωμένα για μεγάλα διαστήματα, μπορούμε να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα “. Να σημειώσουμε τέλος πως διαιτητές του αγώνα θα είναι οι : BURKIEWICZ PAWEL από την Πολωνία και ZAKHAROVA OLGA από την Ρωσία 

*Το παιχνιδι θα μεταδοθεί τηλεοπτικά απο την COSMOTE TV SPORT 6HD.