Για εντυπωσιακή συμμετοχή του κόσμου στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στη Θεσσαλονίκη έκανε λόγο ο βουλευτής Σερρών της Νέας Δημοκρατίας, Τομεάρχης Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής. 


Το συλλαλητήριο είχε νεολαία, κόσμο, δεν ήταν εθνικιστικό παραλήρημα όπως θέλει να το παρουσιάσει η κυβέρνηση, τόνισε ο κ. Καραμανλής.

Χάνουμε το μέτρο, τόνισε ο Κώστας Καραμανλής μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ. «Ακούμε την αστυνομία να μιλάει για 90 χιλιάδες και τους διοργανωτές να λένε ένα εκατομμύριο η αλήθεια πάντα βρίσκεται κάπου στη μέση. Ο κόσμος ήταν πολύς.

Εμείς στη Νέα Δημοκρατία είπαμε κάτι πολύ απλό. Ακούμε τους πολίτες, δεν πρέπει να καπηλευθεί το συλλαλητήριο από τα κόμματα. Νομίζω πως όσοι πήγαμε εκεί το κάναμε γιατί το αισθανθήκαμε, είπε ο βουλευτής της ΝΔ, όσοι βρεθήκαμε εκεί ήμαστε προσεκτικοί.

Υπήρξαν άνθρωποι εκεί από όλες τις παρατάξεις και είναι σίγουρο ότι αυτό το συλλαλητήριο ήταν ένα ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση.

Πλέον αλλάζουν τα δεδομένα, όλοι καταλαβαίνουμε ότι υπάρχει μια μεγάλη ευαισθισία στο θέμα του ονόματος.

Ο κ. Τσίπρας δεν έχει ενημερώσει κανέναν, αυτό έρχεται σε πλήρη αντίθεση με αυτό που γινόταν στο παρελθόν.

Σήμερα είμαστε στο απόλυτο σκοτάδι, ανέφερε υπογραμμίζοντας πως στα εθνικά ζητήματα θα έπρεπε να υπάρχει ένα μίνιμουμ συνεννόησης.

Ο Έλληνας δεν ξεχνάει την πατρίδα του, έχει περάσει πολλά τα τελευταία επτά χρόνια και όταν έρχεται κάποιος να αμφισβητήσει την πατρίδα του αντιδρά», σημείωσε ο ίδιος.

Σε ό,τι αφορά στην Εκκλησία και στη στάση του Αρχιεπισκόπου για το συλλαλητήριο ο Κώστας Καραμανλής τόνισε πως η Εκκλησία έχει ξεκάθαρη στάση για το θέμα του ονόματος, λέγοντας παράλληλα ότι δεν θα χαρακτήριζε άστοχη τη θέση του Αρχιεπισκόπου.

Για τη θέση της Νέας Δημοκρατίας ο Κώστας Καραμανλής τόνισε πως η στάση του κόμματος είναι ενιαία και υπογράμμισε πως “επιθυμία κάθε πατριώτη Έλληνα και όλων μας στη Νέα Δημοκρατία είναι να μην υπάρχει ο όρος Μακεδονία”. Στην ερώτηση εάν αυτό είναι ρεαλιστικό, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας απάντησε πως όλα μένει να φανούν αλλά “μας απασχολεί ο αλυτρωτισμός και εάν θα γίνει αποδεκτή η λύση από όλους, αν θα σταματήσει αυτή η χώρα να καπηλεύεται την ιστορία και τον πολιτισμό μας”.

Η κυβέρνηση, είπε ο κ. Καραμανλής είναι σε πλεονεκτική θέση μετά το Βουκουρέστι, οι αποφάσεις του 2008 είναι το μίνιμουμ, τόνισε, λέγοντας πως δεν είναι δυνατό να κατηγορείται το κόμμα του από την κυβέρνηση την ώρα που “ο κ. Καμμένος τη μια μιλάει για δημοψήφισμα και την άλλη το παίρνει πίσω”.