Ιδιαίτερα ευτυχής από την συμφωνία του με τον Ολυμπιακό παρουσιάστηκε ο Οσκαρ Γκαρθία κατά την επίσημη παρουσίαση του και δήλωσε έτοιμος να κάνει τα πάντα για την νέα του ομάδα. Ο Καταλανός τεχνικός επιβεβαίωσε πως άκουσε τα καλύτερα από τον Ερνέστο Βαλβέρδε και όλους όσους συμβουλεύτηκε προτού υπογράψει, ενώ προανήγγειλε αλλαγές τονίζοντας πως έχει ήδη κάποια πράγματα στο μυαλό του. Μεταξύ άλλων δήλωσε: " Είμαι πολύ χαρούμενος που έχω την τύχη να βρίσκομαι εδώ, στο σύλλογο που κατά τη γνώμη μου κι όλων όσων έχω συζητήσει είναι ο κορυφαίος στην Ελλάδα. Ελπίζω να σταθώ στο ύψος των προσδοκιών και των προηγούμενων προπονητών. Όλοι μου έχουν πει τα καλύτερα και ελπίζω να πετύχουμε τα καλύτερα για τον σύλλογο. Η φιλοσοφία η δική μου και των συνεργατών μου είναι να γινόμαστε καθημερινά καλύτεροι. Αυτό πρέπει να είναι στόχος κάθε ανθρώπου. Η δουλειά μας είναι κάθε μέρα να βάζουμε τον πήχη πιο ψηλά. Έχω μεγάλη όρεξη να αρχίσουμε προπονήσεις. Έχουμε το πρώτο ματς σε δύο μέρες. Θέλω να βελτιωθούμε σε κάποια πράγματα και για να γίνουμε ακόμη καλύτεροι σε πράγματα που κάνουμε ήδη καλά. Μου αρέσει να δίνω ευκαιρίες σε νέα παιδιά. Προέρχομαι από την ίσως καλύτερη ακαδημία του κόσμου κι έχω όρεξη να βγάζω νέα παιδιά. Το έχω ξανακάνει."

Τα μεταγραφικά

Στο μεταξύ ο Γκαρσία είχε συζήτηση με τον Βαγγέλη Μαρινάκη πριν τα αποκαλυπτήρια του στα ελληνικά ΜΜΕ, ωστόσο θα υπάρξει και νέα συνάντηση.
Όπως έγινε γνωστό, οι επόμενοι μεταγραφικοί στόχοι της ομάδας δεν έχουν διευκρινιστεί. Προτεραιότητα αποτελεί η απόκτηση ενός φορ που θα έχει αντίστοιχα στοιχεία με τον Κέβιν Μιραλάς. Από εκεί και πέρα, πέραν του Χατζισαφί κλεισμένος θεωρείται και ο μπακ του Αστέρα Τρίπολης, Ίγκορ, ενώ υπάρχει ένα μικρό «παράθυρο» για τερματοφύλακα.