Προβληματισμένος είναι ο τεχνικός του Ολυμπιακού Όσκαρ Γκαρθία με την εικόνα αρκετών  ποδοσφαιριστών της ομάδας, πολύ δε περισσότερο από την ώρα που υπάρχουν δυο μεγάλα παιχνίδια μπροστά σε διάστημα πέντε ημερών. 
Ο Ισπανός προπονητής έχει πολλά παράπονα από τους παίκτες του και αν μπορούσε θα έκανε περισσότερες από τρεις αλλαγές που προβλέπουν οι κανονισμοί στο μάτς της Τρίπολης με τον Αστέρα. Το πιο βασικό, είναι πώς ο Γκαρθία είναι ενοχλημένος με την εμφάνιση του Μάρκο Μάριν, καθώς ο Γερμανός έδειχνε εκτός τόπου και χρόνου και δεν ακολουθούσε τις οδηγίες στο κομμάτι της τακτικής. Ο επόμενος που βρέθηκε στο «στόχαστρο» του Γκαρθία ήταν ο Φιγκέιρας, ο οποίος έδειχνε αποσυντονισμένος, διστακτικός ενώ σε ακόμη ένα παιχνίδι τα νεύρα που εκδήλωσε παραλίγο να κοστίσουν στην ομάδα. Είναι χαρακτηριστικό πώς μέχρι και ο Ρομαό τα άκουσε από τον προπονητή, κάνοντας το ένα λάθος μετά το άλλο και όλα δείχνουν ότι με την επιστροφή του από την Ισπανία ο 45χρονος κόουτς θα έχει σίγουρα πολλά να πει στους παίκτες του.
Τέλος μία ημέρα για το φινάλε της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου και στον Ολυμπιακό είναι όλα ανοιχτά για την περαιτέρω ενίσχυση της ομάδας. Υπάρχει έντονη κινητικότητα στην πειραϊκή ΠΑΕ, με την απόκτηση ενός επιθετικού – έπειτα από σχετική εισήγηση του Όσκαρ Γκαρθία – να αποτελεί προτεραιότητα για τους «ερυθρόλευκους». Στο προσκήνιο παραμένει πάντα η περίπτωση του Τζόναθαν Μπάμπα της Σεντ Ετιέν, τον οποίο ο ίδιος είχε αναδείξει στη γαλλική ομάδα, και έχει καταφέρει να προσελκύσει το ενδιαφέρον της Άντερλεχτ και της Σεβίλλης. Τα επόμενα ονόματα που ακούγονται είναι εκείνα του Βέλλιου (που αγωνίζεται στη Νότιγχαμ Φόρεστ) και του Κάμπελ (που ακόμα δεν έχει ξεκινήσει να προπονείται κανονικά στην Μπέτις).