Μια νέα κοινωνική δομή, που δημιουργήθηκε με κονδύλια του ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και έχει διασφαλισμένη λειτουργία για τα επόμενα τρία χρόνια, εγκαινίασε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, με το Δήμαρχο Πέλλας Γρηγόρη Στάμκο. 

Πρόκειται για το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Πέλλας, που άρχισε τη λειτουργία του στα Γιαννιτσά, για το οποίο η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας διαθέτει μέσω του ΕΣΠΑ 172.800 ευρώ. 

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας έκανε εκτενή αναφορά στην πολιτική αλληλεγγύης που εφαρμόζει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας(μίλησε για αναβάθμιση 48 κτιρίων υπηρεσιών υγείας, δημιουργία και αναβάθμιση 16 μονάδων Κοινωνικής Φροντίδας και Πρόνοιας σε όλη την ΠΚΜ, διασφάλιση της λειτουργίας οκτώ «Κέντρων Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων», αξιοποίηση πόρων ύψους 2,4 εκατομμυρίων ευρώ για τη συνέχιση της λειτουργίας των Ανοικτών Κέντρων Ημέρας και των Υπνωτηρίων αστέγων και 4,4 εκατομμυρίων ευρώ για Κοινωνικά Παντοπωλεία, Κοινωνικά Φαρμακεία και προγράμματα δωρεάν σίτισης ),

«Σε ένα περιβάλλον κρίσης και αστάθειας, με μεγάλες δυσκολίες και προκλήσεις, προσπαθούμε καθημερινά να κάνουμε την αλληλεγγύη πράξη. Αξιοποιούμε κάθε διαθέσιμο χρηματοδοτικό εργαλείο και κάθε δυνατότητα που έχουμε, για να στηρίξουμε τους συμπολίτες μας, χωρίς διακρίσεις, χωρίς αποκλεισμούς. Και είμαστε αποφασισμένοι να τηρήσουμε στο ακέραιο τη δέσμευση που αναλάβαμε ως διοίκηση της Περιφέρειας: Να δημιουργήσουμε ένα ισχυρό δίχτυ προστασίας και αλληλεγγύης για τους συνανθρώπους μας, που το έχουν περισσότερο ανάγκη», τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας. 

Τον αγιασμό των εγκαινίων τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ. Παρόντες στα εγκαίνια του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Πέλλας ήταν οι Βουλευτές Μάκης Βορίδης και Θεοδώρα Τζάκρη, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Λάκης Βασιλειάδης, Μαρία Καράμπελα και Πέτρος Ζέρζης, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, και εκπρόσωποι των Αστυνομικών και Στρατιωτικών Αρχών.