Ξεκάθαρος ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού αναφορικά με τις μεταγραφές και το ρόστερ της ομάδας στην συνέντευξη που παραχώρησε στην συνδρομητική τηλεόραση. Ο ίδιος τόνισε ότι αποτελεί προτεραιότητα και προϋπόθεση για περαιτέρω ενίσχυση του Ολυμπιακού, η μείωση του ρόστερ. Μεταξύ των άλλων ο Οσκαρ Γκαρσία σημείωσε: " Θα χρειαστεί λίγος χρόνος. Έχω την ατυχία να έρχομαι μέσα στη σεζόν κι όχι πριν την έναρξη της σεζόν, όπου υπάρχει περισσότερος χρόνος. Θα πρέπει να προσαρμοστώ, να τους γνωρίσω όσο καλύτερα γίνεται. Δεν μου αρέσει να έχω ένα πολύ μεγάλο ρόστερ. Προτιμώ ένα πιο μικρό δυναμικό. Θα πρέπει να φύγουν κάποιοι. Αν φύγουν κάποιοι, θα το συζητήσουμε. Διαφορετικά θα είναι δύσκολο. Αυτό δεν σημαίνει πως αποκλείεται οτιδήποτε. Θα πρέπει να εκτιμήσουμε την κατάσταση. Η βασική ιδέα όμως είναι ότι θα πρέπει να φύγει κάποιος για να έρθει κάποιος άλλος. Οπωσδήποτε θα παρακολουθώ τι γίνεται στην ακαδημία και τα παιδιά που είχαν την τύχη να ανδρωθούν μέσα στον Ολυμπιακό. Χρειάζεται χρόνος. Να ξέρουν τα παιδιά πως θα έχουν τις ευκαιρίες τους».

Όσον αφορά το ματς της Κυριακής με τη Λαμία: «Ο αντίπαλος αμύνεται πολύ καλά και είναι επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις. Γνωρίζω τον Πίτι από το ισπανικό πρωτάθλημα. Όμως είμαστε Ολυμπιακός, παίζουμε στην έδρα μας και θα κάνουμε τα πάντα για να κερδίσουμε».

Στα αγωνιστικά η προετοιμασία για το ματς της Δευτέρας θα ολοκληρωθεί αύριο Κυριακή, ενώ ο Ολυμπιακός γνωστοποίησε το ματς από το οποίο θα απουσιάσει ο Μάρκο Μάριν. Ο Γερμανός έχει συμπληρώσει κίτρινες κάρτες και έπρεπε να δηλωθεί να εκτίσει την ποινή μιας αγωνιστικές σε μια από τις τέσσερις επόμενες. Αποφασίστηκε λοιπόν να λείψει από το μεθεπόμενο παιχνίδι των «ερυθρόλευκων» με την Ξάνθη στο «Καραϊσκάκη».