Περισσότερες από 24 ώρες έχουν περάσει από τον σεισμό των 4,7 Ρίχτερ στο Κιλκίς και η σεισμική ακολουθία, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, Ευθύμιος Λέκκας, είναι σε πλήρη εξέλιξη με 35 σεισμούς μικρού, ωστόσο, μεγέθους.


«Έχουν περάσει πάνω από 24 ώρες. Έχουμε μια σεισμική ακολουθία σε πλήρη εξέλιξη με περίπου 35 σεισμούς μικρού μεγέθους, αλλά γίνονται αντιληπτοί από τους κατοίκους. Είναι σεισμοί που εκδηλώνονται στην ίδια περιοχή, ανατολικά της Δοϊράνης» ανέφερε ο καθηγητής στο Πρακτορείο fm.

Ο ίδιος εκτίμησε δε ότι «η όλη διαδικασία θα συνεχιστεί μάλλον τα επόμενα 24ωρα με μικρούς πάντα σεισμούς και σιγά σιγά θα αποσβεστεί σε 1-4 ημέρες» και διευκρίνισε: 

«Ουσιαστικά, έχουμε να κάνουμε μ΄ένα σμήνος σεισμών, όπου δεν έχουμε την εκδήλωση μεγάλων φαινομένων -κρατιούνται κάτω από 5 (σσ: Ρίχτερ)- κι αυτό είναι πολύ θετικό γιατί δεν προβλέπεται να υπάρξουν κάποιες επιπτώσεις ούτε στους ανθρώπους ούτε στον οικιστικό ιστό. Επειδή τα ρήγματα στην περιοχή είναι μικρά, παραμένουμε μικρά μεγέθη».