Ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ είναι και επίσημα ο Ερίκ Μοράν!
Ο 26χρονος Βάσκος χαφ υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας 3,5 ετών (σσ. μέχρι το καλοκαίρι του 2021) και στη συνέχεια ανακοινώθηκε από την Ένωση, η οποία έδωσε και ένα μικρό ποσό στην Λεγκανές για την απόκτησή του. Ο Ερίκ Μοράν γεννήθηκε στις 25 Μαΐου 1991 στο Portugalete, προάστιο του Μπιλμπάο. Αρχισε την καριέρα του από την τοπική ομάδα και στη συνέχεια βρέθηκε στις Aκαδημίες της Athletic Bilbao. Με την πρώτη ομάδα του συλλόγου έκανε ντεμπούτο το 2012.Την περίοδο 2015-16 πήγε με τη μορφή δανεισμού στη Leganes, ενώ την επόμενη στη Real Zaragoza, η οποία μετά το τέλος του δανεισμού του τον διατήρησε στη δύναμή της, πριν επιστρέψει και πάλι στη Leganes τον Ιανουάριο του 2017. Συνολικά ο Ερικ Μοράν έχει αγωνιστεί 102 φορές στις δύο πρώτες κατηγορίες της Ισπανίας, έχοντας πετύχει 3 γκολ. Εχει υπάρξει διεθνής με όλες τις "μικρές" Εθνικές ομάδες της Ισπανίας. Στις πρωτες του δηλώσεις ο Μοράν τόνισε:
«Το μόνο που έχω προλάβει να κάνω ως τώρα, είναι να πάρω το αεροπλάνο και να έρθω εδώ, να εγκατασταθώ, να γνωρίσω τους συμπαίκτες μου και να κάνω προπόνηση με την ομάδα. Ξέρω πως η ομάδα διεκδικεί με πάρα πολλές πιθανότητες το Πρωτάθλημα και ότι είναι μία πολύ καλή ομάδα, που συνεχίζει και στο Europa League. Μακάρι στο τέλος της σεζόν να είμαστε οι Πρωταθλητές.

Είναι η πρώτη φορά που φεύγω από την Ισπανία και αλήθεια είναι ότι αυτό που σκέφτομαι και με προβληματίζει είναι η γλώσσα. Τον πολιτισμό της Ελλάδας τον γνωρίζω. Ο στόχος μου είναι να προσαρμοστώ όσο πιο γρήγορα γίνετε και να βοηθήσω την ομάδα. Το γεγονός πως υπάρχουν πολλοί ισπανόφωνοι, θα με βοηθήσει να προσαρμοστώ όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και φυσικά ο στόχος μου είναι να μάθω και καλύτερα αγγλικά για να μπορώ να συνεννοούμαι και με τους υπόλοιπους συμπαίκτες μου.

«Εγώ είμαι εδώ για να μπορέσω να βοηθήσω σε ό,τι μου ζητήσει ο προπονητής. Η αλήθεια είναι ότι σε όλους του ποδοσφαιριστές αρέσει να παίρνουν χρόνο συμμετοχής, επομένως όσο περισσότερο παίξω, τόσο πιο χαρούμενος θα είμαι».

«Τα κιτρινόμαυρα ήταν και τα χρώματα της πρώτης μου ομάδας, της Πορτουγαλέτε, αισθάνομαι πάρα πολύ όμορφα να φοράω αυτή τη φανέλα, τα χρώματα είναι υπέροχα και θέλω να τη φορέσω μέσα στον αγωνιστικό χώρο, όσο πιο γρήγορα γίνεται».