Σε μια πολύ όμορφη και ζεστή εκδήλωση το Ελληνοτουρκικού επιμελητήριο έκοψε την πρωτοχρονιατικη πίτα του.
Τα μέλη του Ελληνο-Τουρκικού Επιμελητηρίου Βορείου Ελλάδος ανέρχονται σε 172, όταν πέρυσι ήταν 164. Από το σύνολο των μελών περί τα 140 είναι ελληνικές εταιρείες. Τους καλεσμένους του επιμελητηριου υποδέχθηκε ο πρόεδρος Δημήτρης Συμεωνίδης, ο οποίος και στον χαιρετισμό του τόνισε πώς την νέα χρονιά θα ανοίξει ένας νέος κύκλος ώριμων επενδυτικών κινήσεων.Παρόντες στη δεξίωση ΕΤΕΒΕ ήταν εκπρόσωποι προξενικών αρχών, παραγωγικών φορέων και πολλοί επιχειρηματίες της βόρειας Ελλάδας. ο πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηριου Παναγιώτης Παπαδόπουλος, ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιώργος Αρβανιτιδης και πολλοί ακόμη. Όπως ήταν φυσικό παρών ήταν ο Τούρκος πρόξενος , Ορχάν Γιαλμάν Οκάν ο οποίος προέβη και σε δηλώσεις, με χαρακτηριστικές: "«Παρά τα πολιτικά προβλήματα μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας, που αναμένουμε να επιλυθούν, οι ηγεσίες συνεχίζουν σε υψηλό επίπεδο να συζητούν και να διαλέγονται, όπως άλλωστε έγινε το 2017, χρονιά που σφραγίστηκε με τις επισκέψεις των Προέδρων των δύο χωρών, των πρωθυπουργών και πολλών υπουργών».

Αυτό το κλίμα συνεργασίας, θα συνεχιστεί και το 2018, καθώς το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη το Ανώτατο Συμβούλιο Ελλάδος-Τουρκίας με τη συμμετοχή των πρωθυπουργών ενώ παράλληλα θα λάβει χώρα και το Ελληνο-Τουρκικό Επιχειρηματικό Forum.

Ελλάδα και Τουρκία πρέπει να υλοποιήσουν την θαλάσσια σύνδεση Σμύρνης- Θεσσαλονίκης, με Ro-PAX. Επίσης, θα πρέπει, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί για τις αρχές του 2019, να γίνει η ταχεία σιδηροδρομική σύνδεση Θεσσαλονίκης - Κωνσταντινούπολης, ενώ, τέλος, χρειάζεται μία ακόμη, η δεύτερη, γέφυρα, μεταξύ Υψάλων-Κήπων Έβρου.

Το παρόν έδωσε και ο Σωτήρης Θεοφάνης, συντονιστής της Κοινοπραξίας των επενδυτών του ΟΛΘ που αναφέρθηκε σε πολλά θέματα στον χαιρετισμό του οπως οτι στα μεσα του θα δοθεί η έγκριση από την Επιτροπή Ανταγωνισμού για την εξαγορά του 67% της ΟΛΘ A.E. από την Κοινοπραξία των ιδιωτών επενδυτών. Κάτι που σημαίνει πως η Κοινοπραξία DIEP - Terminal Link - Belterra θα αναλάβει το μάνατζμεντ του ΟΛΘ τέλη Φεβρουαρίου. 

*Παρών στην πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση, που παρέθεσε το Ελληνο-Τουρκικό Επιμελητήριο Βορείου Ελλάδος ηταν και ο Γιαζάν Ουτκού Διευθυντής των gραφείων της Turkish Airlines Θεσσαλονίκης.

*Αριστος οικοδεσπότης ο Στέφανος Χατζημανώλης μέλος του ΔΣ του επιμελητηρίου και ιδιοκτητης του τουριστικού γραφείου Silver Holidays