Επίθεση στην κυβέρνηση και τη Νέα Δημοκρατία για τη στάση της στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, εξαπέλυσε ο ευρωβουλευτής της «Ελιάς», Νίκος Ανδρουλάκης.

Μιλώντας στο «Θέμα Radio 104,6» και στους Γ. Κουβαρά και Κ. Δούκα, ο ευρωβουλευτής εκφράζει την απαισιοδοξία του για εξεύρεση λύσης και τονίζει ότι παίζονται κομματικά παιχνίδια σε βάρος των εθνικών συμφερόντων.

«Το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα υποδύεται ότι έχει φάει λωτό και ξεχνά τη μέχρι τώρα στάση του. Οι κ. Τσίπρας και Καμμένος υπέγραψαν τις προγραμματικές δηλώσεις του 2015 οι οποίες ανέφεραν ότι πρέπει να βρεθεί λύση με σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό erga omnes, και βεβαίως άρση των αλυτρωτικών αναφορών στο Σύνταγμα των Σκοπίων. Σήμερα ο κ. Καμμένος ξεχνά τις συμφωνίες που υπέγραψε και προσπαθεί να περισώσει το κόμμα του.

Ο δε Αλ. Τσίπρας, σε πρόσφατη συνέντευξή του, δε μιλά πλέον μόνο για γεωγραφικό αλλά βάζει στο τραπέζι πάσης φύσεως προσδιορισμό, και τον χρονικό, δηλαδή Νέα Μακεδονία. Πρόκειται για απαράδεκτη στάση που προκαλεί ζημιά στη χώρα».

Ο κ. Ανδρουλάκης κάνει λόγο για «χαοτική κατάσταση σε ένα τόσο σοβαρό θέμα και υπογραμμίζει: «Δυστυχώς ούτε ο πρωθυπουργός, ούτε ο συγκυβερνήτης του τιμούν την εθνική γραμμή για λύση με γεωγραφικό προσδιορισμό έναντι όλων».

Βολές εξαπολύει και κατά τη ΝΔ για αλλοπρόσαλλη τακτική θυμίζοντας ότι το 2009 ο Κ. Καραμανλής έλεγε ότι το διαβατήριο για τους ευρωατλαντικούς σχεδιασμούς απαιτεί για τη FYROM σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό που θα ισχύει έναντι όλων.

Όπως επισημαίνει ο ευρωβουλευτής: «Τα όρια του αυτοεξευτελισμού του πολιτικού συστήματος τα ζήσαμε τα προηγούμενα χρόνια όπου η Ελλάδα χρεοκόπησε και δεν υπήρξε εθνική ομοψυχία και να βγει η χώρα από την κρίση.

Τώρα οι ίδιοι πρωταγωνιστές συνεχίζουν να πολιτεύονται με ανευθυνότητα. Και ο πρωθυπουργός έχει τεράστια ευθύνη γιατί δεν ενημέρωσε τα κόμματα, δεν προσπάθησε καν να κτίσει μια εθνική γραμμή. Εκτιμώ ότι συνειδητά ο ΣΥΡΙΖΑ δημιουργεί ένα πεδίο έντονων πολιτικών αντιπαραθέσεων γιατί θέλει διαμορφώσει νέες διαιρετικές τομές στο πολιτικό σύστημα. Δυστυχώς, από αυτά τα επικοινωνιακά παιχνίδια χάνει η χώρα γιατί δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα υπέρ των εθνικών μας συμφερόντων.

Πρόκειται για φθηνά και επικίνδυνα παιχνίδια που παίζονται από την κυβέρνηση και από τη Νέα Δημοκρατία».