[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

Προχωρά η ανέγερση του 5ου Δημοτικού Σχολείου Περαίας
Ένα καίριας σημασίας έργο για το Δήμο Θερμαϊκού και πάγιο αίτημα της εκπαιδευτικής κοινότητας, αλλά και της Ένωσης και των Συλλόγων Γονέων του Δήμου για μια 10ετία, βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή της Περαίας: 


Η ανέγερση του 5ου Δημοτικού Σχολείου Περαίας, ένα από τα πρώτα έργα, που ενέταξε η σημερινή Διοίκηση του Δήμου Θερμαϊκού στο νέο ΕΣΠΑ (ΣΕΣ 2014 – 2020) και προϋπολογισμού περίπου 4.400.000,00 ευρώ, έρχεται να επιλύσει προβλήματα σχετιζόμενα με τις ανάγκες των μαθητών για σχολική στέγη.

Στο νέο σχολείο, που θα είναι 12θέσιο, θα παρακολουθούν μαθήματα μέχρι και 300 μαθητές, σε ένα κτίριο αναπτυσσόμενο σε δύο ορόφους και εμβαδού 2.443, 25 τ.μ., εντός οικοπέδου συνολικού εμβαδού 4.607,63 τ.μ., που θα διαθέτει επίσης, υπόγειο, κεραμοσκεπή και τμήμα φυτεμένου δώματος.

Δημιουργούνται χώροι διοίκησης (γραφεία διευθυντή, δασκάλων, γραμματείας, χώρο αναμονής, δυο μικρά γραφεία, ιατρείο – αναρρωτήριο και γραφείο Συλλόγου Γονέων και Μαθητικών Κοινοτήτων), κοινωνικοί χώροι (βιβλιοθήκη, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, κλειστό γυμναστήριο, αποθήκη, κυλικείο, χώρο φαγητού - κουζίνα), βοηθητικοί χώροι, 12 αίθουσες διδασκαλίας, αίθουσα φυσικών επιστημών, αίθουσα αισθητικής αγωγής, αίθουσα πληροφορικής και αίθουσα ξένων γλωσσών.

Προβλέπεται, επίσης, πλήρης διαμόρφωση του αύλειου χώρου, με περίφραξη, γήπεδο καλαθοσφαίρισης, χώρους πρασίνου και εξοπλισμό (ηλεκτροφωτισμό, πέργκολες, βρύσες, τραπεζοκαθίσματα, κάδους και παγκάκια), ενώ θα εξασφαλίζεται η προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρίες (με ανελκυστήρα και αναβατόριο).

«Το συγκεκριμένο κτίριο, πέραν της απαραίτητης κάλυψης των αναγκών στέγασης των μαθητών και λειτουργικότητας και ασφάλειας των υποδομών, θα χαρακτηρίζεται και από υψηλή αισθητική. Δεν πρέπει να παραβλέπουμε τη σημασία της αλληλεπίδρασης του σχολικού χώρου με την εκπαιδευτική διαδικασία, καθώς οι σύγχρονες εκπαιδευτικές αντιλήψεις αναγνωρίζουν πλέον, ότι ο τρόπος με τον οποίο αυτός διαμορφώνεται, παίζει καταλυτικό ρόλο, είτε εμποδίζοντας, είτε ενισχύοντάς την», δήλωσε ο δήμαρχος Θερμαϊκού, Γιάννης Μαυρομάτης.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Τα σχόλια ελέγχονται πριν από τη δημοσίευση. Απαντάμε σε επώνυμα σχόλια. Διαγράφουμε υβριστικά σχόλια, που μπορεί να προκαλέσουν εισαγγελική παρέμβαση.
Με τη λέξη επαλήθευσης που ζητάμε, προσπαθούμε να αποφύγουμε τα spam και τυχόν ιούς, που θα βλάψουν και το δικό σας υπολογιστή.


ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[ΕΙΔΗΣΕΙΣ][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

ΤΕΧΝΕΣ

[ΤΕΧΝΕΣ][bleft]

SPORTS

[Αθλητικά][bsummary]