Αρνητικός στο να τοποθετηθεί στην κινητικότητα που διαφαίνεται στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων δηλώνει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης στο πρώτο μέρος της αποκλειστικής του συνέντευξης στο Capital.gr.


Λίγες ώρες μετά την κυβερνητική σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, σημειώνει: "Όταν τοποθετηθεί επίσημα η κυβέρνηση δια του Πρωθυπουργού, εκφράζοντας και τους δυο κυβερνητικούς εταίρους, θα μπορέσουμε κι εμείς να τοποθετηθούμε επί της λεπτομέρειας της οποίας λύσης τελικά διαπραγματευτεί η κυβέρνηση".

Ο κ. Μητσοτάκης δεν θέλει να πει τίποτα περισσότερο έως ότου φανεί αν η εθνική γραμμή που χαράχθηκε στο Βουκουρέστι "αποτελεί πλαίσιο και των δυο κυβερνητικών εταίρων". Λίγο νωρίτερα ο κ. Καμμένος -που επισήμως δηλώνει ότι τον δεσμεύει η απόφαση της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών υπό τον Κωνσταντίνο Καραμανλή για την μη χρήση του όρου Μακεδονία-, είχε φανεί στις δηλώσεις του έξω από το Μέγαρο Μαξίμου να βάζει "νερό στο κρασί του", αφού είχε προσθέσει ότι τον δεσμεύει και η γραμμή που χαράχθηκε στο Βουκουρέστι επί Κώστα Καραμανλή. Για συνθέτη, δηλαδή, ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό.

Τι θα γίνει αν ο κ. Καμμένος επιμείνει στην διαφωνία του; Θα χαθεί άλλη μια ευκαιρία για λύση στο Σκοπιανό; " Μέσα μου, λέει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Capital.gr, δεν έχω καμία απολύτως αμφιβολία ότι τελικά ο κ. Καμμένος θα κάνει ό,τι χρειαστεί προκειμένου να παραμείνει στην καρέκλα του υπουργού Εθνικής Άμυνας... Θα επιδείξει μια μεγάλη πολιτική ευλυγισία και σε αυτό το ζήτημα όπως και σε πολλά άλλα.."