Το νομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα "κερδίζει" τα περισσότερα σημερινά πρωτοσέλιδα.


Αναλυτικά:

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Βουλευτής ο δολοφόνος του Τάσου Ισαάκ»
Όπως γράφει η εφημερίδα «ένα από τα ανθρωπόμορφα κτήνη που δολοφόνησαν τον άοπλο Κύπριο Τάσο Ισαάκ και στέλεχος των Γκρίζων Λύκων στην κατεχόμενη Κύπρο, αντί να σαπίσει στη φυλακή, εξασφάλισε θέση στη «Βουλή» του ψευδοκράτους».

ΕΘΝΟΣ: «Δωρεά οργάνων με «καθαρά» συναισθήματα»
Η εφημερίδα γράφει ότι «”Ομπρέλα” προστασίας για τις μεταμοσχεύσεις ανοίγει το πολυνομοσχέδιο, με στόχο να καταπολεμηθούν φαινόμενα οικονομικής συναλλαγής».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ο λαός φωνάζει για τη Μακεδονία
«Σε γκάφα ολκής έπεσε ο Σκοπιανός Πρωθυπουργός ισχυριζόμενος ότι είναι απόγονος του Μεγάλου Αλέξανδρου, λίγο πριν συναντηθεί με τον Τσίπρα! - Ο Νίκος Κοτζιάς θα πρέπει να τον επαναφέρει στην τάξη, πριν αρχίσουν οι συνομιλίες και καταλήξουν σε φιάσκο, όπως εκείνες με τον Ερντογάν», προτρέπει η εφημερίδα.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Αναδρομικά και για επικουρικές»
Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι «παράνομες μειώσεις που φτάνουν και τα 688 ευρώ το χρόνο επιβάλλονται στις επικουρικές συντάξεις εκατοντάδων χιλιάδων συνταξιούχων».

ΕΣΤΙΑ: «Εμείς δεν κάνουμε παζάρια με την συνείδησή μας!»
Σύμφωνα με την εφημερίδα «πρέπει να δώσουμε ρεαλιστικά, αλλά με πίστη, την μάχη τού ονόματος. Την μάχη για την λύση του ονόματος. Με τρόπο, όμως, που θα σέβεται τόσο τίς εθνικές μας ευαισθησίες όσο και τα καλώς εννοούμενα εθνικά μας συμφέροντα».

Η ΑΥΓΗ: «Ν.Δ.: Η φωνή των εργοδοτών»
Σύμφωνα με την εφημερίδα «αποκαλυπτική για τις επιδιώξεις της Ν.Δ. είναι η πρόταση που κατέθεσε χθες για τις απεργίες. Επαναφέρει τις απαιτήσεις των δανειστών που απορρίφθηκαν από την κυβέρνηση και υιοθετεί τις θέσεις των εργοδοτών για «50%+1» για την κήρυξη απεργίας στις πρωτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις, αλλά και στα σωματεία πανελλαδικής ή περιφερειακής εμβέλειας».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Απεργίες μετ’ εμποδίων»
Όπως γράφει η εφημερίδα, «με την κατάθεση του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή ξεκίνησαν οι πρώτες αντιδράσεις, με ομοσπονδίες και σωματεία εργαζομένων να προκηρύσσουν απεργίες και κινητοποιήσεις την ημέρα ψήφισής του».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Μέτωπο με την Εκκλησία για το όνομα»
Η εφημερίδα επιλέγει να προβάλει: «Ρήγμα στις σχέσεις κυβέρνησης και Εκκλησίας προκαλούν οι διεργασίες για το Σκοπιανό, οι οποίες εντείνονται, και για σήμερα έχει προγραμματισθεί συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά με τον ομόλογό του της ΠΓΔΜ Νίκολα Ντιμιτρόφ».

ΜΑΚΕΛΕΙΟ: Οι εραστές της αμαρτίας
«Ο εγχώριος μπαξές περιλαμβάνει δεκάδες σκάνδαλα, τα οποία πασπαλισμένα από τη χρυσόσκονη της σόουμπιζ ή της πολιτική έμειναν στα σκοτάδια. Τραγουδιστές, ηθοποιοί, δημοσιογράφοι αλλά και πολιτικοί είδαν το άστρο τους να ανεβαίνει όχι μόνο από τα προσόντα τους, αλλά επειδή είχαν καλές σχέσεις με ανθρώπους που έλυναν κι έδεναν», γράφει η εφημερίδα.

Ο ΛΟΓΟΣ: Πολυνομοσχέδιο ανατροπών
Η εφημερίδα αναφέρεται στο Πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Με απεργία αύριο κλιμακώνουν την απάντηση στο πολυνομοσχέδιο»
Η εφημερίδα αναφέρεται στις αυριανές κινητοποιήσεις.

ΤΑ ΝΕΑ: «18 ανατροπές στα ψιλά γράμματα»
Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι «η βουβή πλειοψηφία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που προβληματίζονται από τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου για την τρίτη αξιολόγηση απασχολεί περισσότερο από όσο φαίνεται το Μαξίμου, αφού πάντοτε οι σιωπηλοί βουλευτές είναι οι πιο επίφοβοι για ανταρσίες».

ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ: «Βάλτε τώρα που γυρίζει!»
Σκίτσο του Αλέξη Τσίπρα, να κρατά μια ρουλέτα και να προτρέπει για… ποντάρισμα, έχει στο πρωτοσέλιδό της η εφημερίδα. Αναφέρεται σε κυβερνητικό σχέδιο για την προσέλκυση επενδύσεων.

ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: « ΕΒΖ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ» SOS εργαζομένων προς τον Τσίπρα
«Αποφασισμένοι να «κατασκηνώσουν» στο γραφείο διοίκησης της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης ΑΕ (ΕΒΖ) στο κέντρο της Θεσσαλονίκης δήλωσαν οι Έλληνες τευτλοκαλλιεργητές, μέχρις ότου λάβουν έγγραφες δεσμεύσεις για το χρονοδιάγραμμα εξόφλησης των 10.2 εκατ. ευρώ, που τους οφείλονται για την ποσότητα των τεύτλων που παρέδωσαν στην εταιρεία το 2017», τονίζει η εφημερίδα.

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Δίνουν και το νερό της Θεσσαλονίκης στο Σαββίδη
Στο πλαίσιο του γνωστού της αγώνα, η εφημερίδα γράφει: «Την Εταιρεία Υδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ) έχει βάλει στο στόχαστρο και διαπραγματεύεται με την κυβέρνηση ο εκ Ρωσίας ορμώμενος επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης, επιδιώκοντας να επεκτείνει την κυριαρχία του σε κρίσιμες υποδομές και να καταστεί απόλυτος άρχοντας της Βόρειας Ελλάδας».

ESPRESSO: « «Άγιος» ο γιος του Ανδρουλάκη! »
«Ο νεαρός καλλιτέχνης, γιος του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μίμη Ανδρουλάκη, παρουσιάζει -με τις ευλογίες της «εναλλακτικής» συγγραφέως και σκηνοθέτιδος Λένας Κιτσοπούλου- μια τολμηρή, ελεύθερη διασκευή, του θρυλικού πια μονολόγου της δημιουργού και για την προώθηση της παράστασης φωτογραφήθηκε ως άγιος σε μια αφίσα-πρόκληση, που αγγίζει τα όρια της ιεροσυλίας», γράφει η εφημερίδα.

KONTRA NEWS: «Τελείωσε το MEGA μαζί με τους βαρόνους της άγριας διαπλοκής»
«Το τέλος μιας ολόκληρης εποχής, που χαρακτηρίστηκε από τη διαπλοκή, τη συναλλαγή και τη γενικευμένη χρεοκοπία, σηματοδοτεί το λουκέτο στο MEGA! Πρόκειται για το κανάλι που εξελίχτηκε σε βασικό πυλώνα του συστήματος της διαπλοκής που παραμόρφωσε τους δημοκραπκούς θεσμούς και ανέτρεψε την πυραμίδα», γράφει η εφημερίδα.

STAR PRESS: βόμβα: Δικηγόρος πρώην βουλευτής πίσω από τη δολοφονία της Δώρας
Όπως γράφει η εφημερίδα «ο δολοφόνος της νεαρής υπαλλήλου της ΔΟΥ με νέο υπόμνημά του, που υπέβαλε χθες στον ανακριτή, δίνει ονόματα και κατονομάζει ως δολοφόνο της, μεγαλοδικηγόρο της Αθήνας, ο οποίος έχει διατελέσει και βουλευτής».

VOICE: «Η παγίδα για την πρώτη κατοικία»

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Το πολυνομοσχέδιο στο 'μικροσκόπιο'»

«Με τροπολογίες στο πολυνομοσχέδιο και υπουργικές αποφάσεις θα κλείσουν οι τελευταίες εκκρεμότητες με τα προαπαιτούμενα της 3ης αξιολόγησης, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την επίτευξη συμφωνίας στο Eurogroup της 22ας Ιανουάριου», υποστηρίζει η εφημερίδα.