Η εξωστρέφεια της Θεσσαλονίκης είναι αυτό που πέτυχε, μετά από οκτώ χρόνια διοίκησης, η Πρωτοβουλία του Γιάννη Μπουτάρη, όπως ομολόγησε, σήμερα, ο δήμαρχος, σε συνέντευξη Τύπου. Όσο για έργα, αυτά θα τα δουν οι Θεσσαλονικείς, μέσα στο 2018, χάρη στο δάνειο της ΕΤΕπ και τις χορηγίες.



Σε ερώτηση για το αν είναι ευχαριστημένος για όσα πετύχει η διοίκηση του μέχρι τώρα, ο  δήμαρχος Θεσσαλονίκης τόνισε πως έχουν γίνει λάθη, αλλά είναι πολύ ευχαριστημένος από την εξωστρέφεια που έχει αποκτήσει η πόλη και ευχαριστημένος από τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει για να βελτιωθεί η καθημερινότητα του πολίτη.

Ο κ. Μπουτάρης αναφέρθηκε και στον τρόπο που διαχειρίστηκε ο δήμος το προσφυγικό τον οποίο χαρακτήρισε επιτυχημένο.

Εξέφρασε την πεποίθηση πως το 2018 θα είναι η αφετηρία για την υλοποίηση σημαντικών έργων(όπως είπε μέσα στο χρόνο θα αρχίσουν τα έργα που θα χρηματοδοτηθούν από το δάνειο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων όπως η διαμόρφωση της Πλατεία Ελευθερίας, η επέκταση με ξύλινο ντεκ της Παλαιάς Παραλίας, η πεζοδρόμηση της Αγίας Σοφίας στο τμήμα από την Τσιμισκή ως την παραλιακή και έργα σχολικής στέγης).  

Για το 2018 υπολογίζει και τις παρεμβάσεις που προγραμματίζονται μέσω της χορηγίας του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, ενώ θα προχωρήσει η συνεργασία με την Παγκόσμια Τράπεζα παράλληλα με τη συμμετοχή στο δίκτυο των 100 Ανθεκτικών Πόλεων, αλλά και το Μουσείο Ολοκαυτώματος, με χρήματα του Γερμανικού Δημοσίου και χορηγίας, το οποίο θα ολοκληρωθεί σε δύο χρόνια, σύμφωνα με τον Δήμαρχο.

Όσον αφορά το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης δεν έκρυψε πως προκάλεσε προβλήματα και θα προκαλέσει κι άλλα, πρόσθεσε, όμως, ότι "αυτό είναι φυσικό", ρίχνοντας το βάρος στην αναξιοπιστία των μέσων μαζικής μεταφοράς της Θεσσαλονίκης.

Για τη σχέση που έχει με τους αποστασιοποιημένους δημοτικούς συμβούλους της Πρωτοβουλίας, τόνισε ότι ο Κωνσταντίνος Ζέρβας πλέον είναι ανεξάρτητος άρα δεν έχει καμία σχέση με την παράταξη, πρόσθεσε πως με τον Ανδρέα Κουράκη είπε πως υπάρχουν ακόμα διαφωνίες ενώ για τον Παναγιώτη Αβραμόπουλο υποστήριξε ότι , παρά τις διαφωνίες, οι σχέσεις τους έχουν εξομαλυνθεί.

Αναφερόμενος στη διοίκησή του τη χαρακτήρισε "συμμορία, που δουλεύει πρωί - βράδυ για την πόλη". 

Τέλος αναφερόμενος στο συλλαλητήριο για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, επανέλαβε για ακόμα μία φορά τη θέση του πως είναι λάθος να γίνονται συλλαλητήρια την ώρα που γίνονται διαπραγματεύσεις σε διπλωματικό επίπεδο μεταξύ των δύο χωρών.

Στο περιθώριο της συνέντευξης είπε ότι προσπαθεί να κόψει το κάπνισμα, ότι κάνει καλή διατροφή και πως θα ζήσει για να είναι δήμαρχος ως τα... 100.