[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

Ανοικτό το ενδεχόμενο να δικαστούν στην Ελλάδα οι οκτώ Τούρκοι αξιωματικοί από τον ΚοντονήΑνοιχτό άφησε το ενδεχόμενο ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής  να δικαστούν οι οκτώ Τούρκοι αξιωματικοί στην Ελλάδα, αν το ζητήσει η Τουρκία. 


Πρόκειται για τους Τούρκους αξιωματικούς, οι οποίοι   κατέφυγαν  στην Αλεξανδρούπολη  μετά  το  αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου  2017  στην γείτονα χώρα  

Ο υπουργός Δικαιοσύνης στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου απαντώντας σε σχετική ερώτηση εξέφρασε την άποψη ότι υπάρχει η δυνατότητα εκ της ποινικής νομοθεσίας οι οκτώ Τούρκοι να δικαστούν στην Ελλάδα για τα αδικήματα που φέρονται να τέλεσαν στην αλλοδαπή.

Ακόμη, ο κ. Κοντονής ανέφερε ότι ο   Πρωθυπουργός έχει πει ότι πρέπει να έχουν μια δίκαιη δίκη. Έτσι, μελετάται η δυνατότητα να δικαστούν στην Ελλάδα για αδικήματα που έχουν τελεστεί στην αλλοδαπή, σύμφωνα με το άρθρο 8 του Ποινικού Κώδικα.  

Και τόνισε ο κ. Κοντονής: «Το θέμα της έκδοσης έχει οριστικά κλείσει . Είναι απολύτως σεβαστή από όλους μας  η απόφαση του Αρείου Πάγου. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κάποιοι νομικοί κύκλοι το επαναφέρουν».  Η υποθέσει είναι στη Δικαιοσύνη . Πολλή φασαρία για το τίποτα" υπογράμμισε ο υπουργός Δικαιοσύνης. 

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Πολιτική][bsummary]

OIKONOMIA

[Οικονομία][bsummary]

ΕΓΚΛΗΜΑ

[Αστυνομικά][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[Υγεία][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

[Φωτορεπορτάζ][bleft]