«Με τον Νεϊμάρ στο μυαλό». Αυτός είναι ο πρωτοσέλιδος τίτλος της ισπανικής εφημερίδας Marca, που κάνει γνωστό, το σχέδιο της Ρεάλ Μαδρίτης να αποκτήσει τον διεθνή Βραζιλιάνο, εάν μπορεί ακόμα και έως το τέλος Ιανουαρίου! Πάντως, τώρα ή το καλοκαίρι, η Marca, αναφέρει ότι ο Νεϊμάρ είναι ο πρωταρχικός στόχος του Φλορεντίνο Πέρεθ. Μία επιχείρηση, που βρίσκεται σε εξέλιξη και μπορεί να ανέλθει σε 400 εκατομμύρια ευρώ! Ποσό που η Ρεάλ Μαδρίτης είναι πρόθυμη να διαθέσει, προκειμένου να ντύσει με την φανέλα της, εκείνον που θεωρεί διάδοχο του Κριστιάνο Ρονάλντο στη δυναστεία της.

Ονόματα όπως αυτά του Χάρι Κέιν (Τότεναμ), Εντεν Αζάρ (Τσέλσι) ή Τίμο Βέρνερ (Στουτγκάρδη) αναφέρονται επίσης στο Bernabeu, αλλά κανένας δεν είχε τον αντίκτυπο, σε αθλητικό και οικονομικό επίπεδο, με τον 25χρονο Βραζιλιάνο αστέρα, που η Παρί Σεν Ζερμέν κατέβαλε 222 εκατ. ευρώ στη Μπαρτσελόνα το καλοκαίρι για να σπάσει τη ρήτρα του.

Η απόκτηση του Νεϊμάρ από την Ρεάλ Μαδρίτης, θα σήμαινε επίσης, μια νέα γερή «γροθιά στο στομάχι» των Καταλανών, μετά την άφιξη του Λουίς Φίγκο το 2000.