Για άλλη μία χρονιά, η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης έστησε το παλιό «βαρέλι» του τροχονόμου, στο Λευκό Πύργο.


Είναι το ετήσιο… χάπενινγκ της Ελληνικής Αστυνομίας, προς τιμήν του ρυθμιστή τροχονόμου, στην Πλατεία Λευκού Πύργου. Για να μαθαίνουν οι νέοι και να θυμούνται οι παλιοί τις εποχές που στη Θεσσαλονίκη δεν υπήρχαν φανάρια ρύθμισης της κυκλοφορίας και την δουλειά αυτή αναλάμβανε ένας τροχονόμος, όρθιος πάνω σε ένα υπερυψωμένο βαρέλι, για να τον βλέπουν όλοι οι οδηγοί!

Τέτοια βαρέλια στη Θεσσαλονίκη υπήρχαν στην πλατεία Δημοκρατίας (τότε Βασιλέως Παύλου) και στην πλατεία Λευκού Πύργου.


Ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης, Υποστράτηγος Φώτιος Δομζαρίδης αντάλλαξε ευχές και προσέφερε εθιμοτυπικά δώρα στο ρυθμιστή τροχονόμο της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης.

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η επιβράβευση των τροχονόμων, ανδρών και γυναικών, για την πολύτιμη προσφορά τους, η οποία αναγνωρίζεται καθημερινά από τους οδηγούς και πεζούς, ενισχύοντας ταυτόχρονα και το αίσθημα ασφάλειας και ικανοποίησης του κοινού.



Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο εκπρόσωπος του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. και υπεύθυνος Τμήματος Σωμάτων Ασφαλείας  κ. Νικόλαος Γιάγκος, ο βουλευτής κ. Σταύρος Καλαφάτης, η Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης κα. Παρασκευή Πατουλίδου, ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Κ.Μ. και Δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης κ. Λάζαρος Κυρίζογλου, ο εκπρόσωπος του Διοικητή του Γ’ Σώματος Στρατού, ο Εισαγγελέας Εφετών κ. Αργύριος Δημόπουλος, ο τ. Υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Στέλιος Παπαθεμελής, ο Πρόεδρος του Ο.Α.Σ.Θ. κ. Στυλιανός Παππάς και ο Πρόεδρος και Μέλη Δ.Σ. του Σωματείου Ιδιοκτητών ΤΑΞΙ Θεσσαλονίκης.


Ακόμη παρέστησαν ο Α’ Βοηθός Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Θεσσαλονίκης Ταξίαρχος Μιλτιάδης Πουρσανίδης, ο Β΄ Βοηθός Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Θεσσαλονίκης Ταξίαρχος Νικόλαος Δημητριάδης, ο  Δ/ντής της Δ/νσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης Ταξίαρχος Αβραάμ Αϊβαζίδης, ο Δ/ντής της Δ/νσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης Ταξίαρχος Θωμάς Φεύγας, ο Δ/ντής της Δ/νσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης Ταξίαρχος Στυλιανός Ντελής, ο Δ/ντης της Δ/νσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης Ταξίαρχος Λάζαρος  Μαυρόπουλος, ο Δ/ντής της Δ/νσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης Α/Δ’ Γεώργιος Σουρβίνος, ο Δ/ντης της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος Α/Δ΄ Ασημάκης Χριστοδουλίδης, Ανώτεροι Αξιωματικοί της Γ.Α.Δ.Θ., Επίτιμοι Γενικοί Επιθεωρητές Αστυνομίας, Απόστρατοι Ανώτατοι και Ανώτεροι Αξιωματικοί Ελληνικής Αστυνομίας, ο Πρόεδρος της Λέσχης Αστυνομικών Θεσσαλονίκης, Πρόεδροι και μέλη Δ.Σ. Συνδικαλιστικών Ενώσεων και Ενώσεων Αποστράτων της Αστυνομίας και άλλοι εκπρόσωποι Φορέων, Συλλόγων και Οργανισμών της πόλης.