Μικροαλλαγές στην τροπολογία για την αυτεπάγγελτη δίωξη όσων αποτρέπουν πλειστηριασμούς, υποσχέθηκε η κυβέρνηση οποία ωστόσο δεν αποσύρει την επίμαχη διάταξη.


Ο υπουργός Δικαιοσύνης Στ. Κοντονής, θα διαβουλευτεί - μέσω τηλεδιάσκεψης - με τους θεσμούς για να ανάψουν το «πράσινο» φως ώστε - μετά την συνεννόηση που προηγήθηκε μεταξύ συμβολαιογράφων και κυβέρνησης - να αρθεί το «αυτεπάγγελτο» και να αντικατασταθεί με το «κατ’ έγκλησιν διωκώμενο αδίκημα». Πρακτικά αυτό σημαίνει επαναφορά στο προηγούμενο καθεστώς, όπου απαιτείτο μήνυση από κάποιον για να διωχθεί ποινικά ο τελών το αδίκημα.

Νωρίτερα, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ξεκαθάρισε στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ότι η τροπολογία δεν αποσύρεται και δεν αλλάζει ουσιαστικά γιατί απειλείται η ολοκλήρωση της αξιολόγησης και υπάρχει κίνδυνος για τις Τράπεζες,

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr εξετάζεται το ενδεχόμενο να αφαιρεθεί το αυτεπάγγελτο της δίωξης σε εκείνους που παρεμποδίζουν πλειστηριασμούς και να μετατραπεί σε έγκληση.

Θα... πέσει η κυβέρνηση;

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος φέρεται να είπε ότι «δεν αποσύρεται η τροπολογία γιατί θα έχουμε πρόβλημα με τους θεσμούς και την αξιολόγηση», ενώ συνέδεσε τη διάταξη με την ανάγκη νέας ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.

Ενδεικτικό του κλίματος που επικράτησε είναι ότι ερωτηθείς από τους συναδέλφους του για το αν είπε στους βουλευτές ότι «αν δεν περάσει η τροπολογία αυτή, υπάρχει κίνδυνος να πέσει η κυβέρνηση…», ο κ. Τσακαλώτος δεν απάντησε και έδειξε να φεύγει ιδιαίτερα εκνευρισμένος από αυτή τη σύσκεψη.