ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ

Συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, 74χρονος πρώην πρόεδρος Οργανισμού για χρέος 2,3 εκ. ευρώ στον ΕΦΚΑ.


Πρόκειται για τον πρώην πρόεδρο του ΟΑΣΘ, Χρ. Στεφανίδη, ο οποίος κατηγορείται για μη έγκαιρη καταβολή εργοδοτικών και εργατικών εισφορών στον Ε.Φ.Κ.Α. To ύψος της οφειλής ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 2.349.409,33 ευρώ. 

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα και ορίστηκε τακτή δικάσιμος για τον ερχόμενο Ιούνιο. 

Όπως δηλώνει, από το πρωί, σε ραδιοφωνικούς σταθμούς που τον καλούν για το θέμα, ο κ. Στεφανίδης είχε πληρώσει το 50% της οφειλής τον περασμένο Μάρτιο και παράλληλα προχώρησε στην υποβολή ένστασης καθώς αδυνατούσε να αποπληρώσει όλο το ποσό.

Παράλληλα επισήμανε ότι μέχρι την ημέρα που έφυγε από τον Οργανισμό το χρέος του δημοσίου έφτανε τα 130 εκ. ευρώ και όπως είπε ανέμενε την καταβολή μέρους του ποσού για να πληρώσει το υπόλοιπο μέρος της οφειλής.

Σύμφωνα με τον ίδιο δεν έχει εκδικαστεί ακόμα η ένταση και ο ίδιος συνελήφθη. Μετά την απολογία του στον Εισαγγελέα ο κ. Στεφανίδης αφέθηκε ελεύθερος αφού ορίστηκε δικάσιμος για τις 25/7.