Σοβαρά προβλήματα έχει προκαλέσει στη Ροδόπη η συνεχής βροχόπτωση, από το βράδυ του Σαββάτου.


Σπίτια πλημμύρισαν, δρόμοι έκλεισαν, ενώ η πυροσβεστική έχει δεχθεί δεκάδες κλήσεις. Από τις πρωινές ώρες της Κυριακής (17/12) και μέχρι τις 16:30 το απόγευμα η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κομοτηνής καθώς και η Πυροσβεστική Υπηρεσία ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής και Πυροσβεστικά Κλιμάκια Σαπών και Ιάσμου λόγω της έντονης βροχόπτωσης στην Π.Ε. Ροδόπης, επενέβησαν σε 28 απεγκλωβισμούς ατόμων από κατοικίες, εφτά ατόμων από ΙΧ αυτοκίνητα και σε δύο περιπτώσεις απεγκλωβίστηκαν ζώα(6 χοίροι και 150 αμνοερίφια)

Επίσης οι πυροσβεστικές δυνάμεις προέβησαν σε 39 αντλήσεις υδάτων από διάφορα κτήρια.

Ο δρόμος Κομοτηνής-Μαρώνειας έχει κλείσει σε σημεία, καθώς είναι σχεδόν απροσπέλαστος από τον όγκο του νερού, σύμφωνα με την ιστοσελίδα xronos. Μεγάλο είναι το πρόβλημα και στον Αμάραντα Ροδόπης, όπου πλημμύρισαν σπίτια και η είσοδος στο χωριό είναι αδύνατη εξαιτίας των χειμάρρων.

Εντονο είναι το πρόβλημα και στον δρόμο Κομοτηνής-Φαναρίου, ενώ πλημμύρισε μοναστήρι. Παράλληλα, αρκετά είναι τα προβλήματα και μέσα στην πόλη της Κομοτηνής.

Στο έλεος των δυσμενών καιρικών φαινομένων βρέθηκε για ακόμη μια χρονιά η Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης Βαθυρρύακος. Το μοναστήρι στα Φατήργιακα πλημμύρισε και πάλι με τους αρμόδιους να αδυνατούν όπως αποδεικνύεται εδώ και χρόνια να δώσουν μια λύση.