Μπορείς να σημειώσεις πολλά για το ματς της Ξάνθης και στην πρώτη εκτός έδρας νίκη του ΠΑΟΚ ( 0-3)
Για την αλλαγή στην προσωπικότητα της ομάδας, για την καλή κυκλοφορία για την ανωτερότητα που έδειξε η ομάδα, για τα μηνύματα που έστειλε κυρίως η πλευρά των παικτών. Το ζητούμενο για έναν οργανισμό σαν τον ΠΑΟΚ είναι η ηρεμία, η οποία πηγάζει από τις νίκες. Και η αλήθεια είναι πώς για τον ΠΑΟΚ οι έξι μήνες χωρίς εκτός έδρας νίκη είναι ένα μεγάλο διάστημα. Πολύ μεγάλο. Προσθέστε και τα όσα είχαν προηγηθεί του αγώνα, οπότε περιθώρια για άλλες απώλειες δεν υπήρχαν.

Τόσο για τον Λουτσέσκου όσο και για τους παίκτες. Και ο ΠΑΟΚ απάντησε στον ιδιο του τον εαυτό. Καλή εμφάνιση, άνετη νίκη και πολλές υποσχέσεις για το μέλλον. Κυρίως από ποδοσφαιριστής σαν τον Λημνιό και τον Πασχαλάκη. Κυρίως τον πρώτο, ο οποίος αν προσεχθεί, είναι βέβαιο πώς ο ΠΑΟΚ και το Ελληνικό ποδόσφαιρο θα κερδίσουν έναν μεγάλο ποδοσφαιριστή γεμάτο μέλλον αι ποδοσφαιρικές υποσχέσεις. Ο τερματοφύλακας Πασχαλάακης, όποτε χρειάστηκε ήταν εκεί. Και εδώ πρέπει να σημειώσουμε, πώς επιτέλους πρέπει να υπάρξει μια εμπιστοσύνη σε Ελληνα τερματοφύλακα και ο Πασχαλάκης είναι ένας από τους καλύτερους επίσης με μεγάλο ποδοσφαιρικό μέλλον.

Πέρα από την αναφορά για το πόσο κομβικό ήταν αυτό το ματς για τον οργανισμό που λέγεται ΠΑΟΚ, καθοριστική για το μέλλον η κίνηση των παικτών να πάνε στον πάγκο σε όλα τα γκολ.

Ο Λουτσέσκου είπε πως οι παίκτες του πήγαν στην ομάδα και όχι στον ίδιο. Όπως και να έχει το μήνυμα είναι σαφέστατο. Δεν φταίει ο προπονητής για τις τελευταίες βαθμολογικές απώλειες, τον οποίο στηρίζουμε, εμείς οι ποδοσφαιριστές. Δεν μπορεί να εκληφθεί αλλιώς η κίνηση αυτή. Που έδειξε πως τα αποδυτήρια, μετά την εκκαθάριση που ξεκίνησε επιτέλους θα ηρεμήσουν. Και ομάδα που πάει για πρωτάθλημα, πρέπει να έχει ηρεμία στα αποδυτήρια της.

Ο “ Δικέφαλος” δικαίωσε τις εφετινές του προσδοκίες στο πρωτάθλημα σε έναν εκτός έδρας αγώνα του, τον έβδομο στο φετινή σεζόν και πρώτο νικηφόρο! Επιβλητικό το τελικό 3-0, στην πρώτη φορά που ο ΠΑΟΚ σκόραρε πάνω από δύο γκολ μακριά από την Τούμπα!

Να σημειώσω τέλος πως βασικό ρόλο στην εικόνα του ματς, έπαιξε και η δίψα των ποδοσφαιριστών για μια απάντηση σε όλα όσα ακούστηκαν το τελευταίο διάστημα. Και επιτέλους, αν ο προπονητής και η διοίκηση αποφάσισαν να προβούν σε ξεσκαρτάρισμα των αποδυτηρίων ας το κάνουν, για το καλό της ομάδας. Όποιος δεν θέλει και δεν μπορεί, όποιος απλά βολεύεται από το συμβόλαιο του δεν έχει θέση στον ΠΑΟΚ που χτίζεται για να διεκδικήσει τίτλους και επιτυχίες. Απλά τα πράγματα. Κομβικό το μομέντουμ για τον ΠΑΟΚ μία εβδομάδα πριν τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα. Τον πρώτο με τους οπαδούς στις εξέδρες.