Άλλη μία περίπτωση απάτης αγοράς αυτοκινήτου μέσω Διαδικτύου, με δράστη 25χρονο Έλληνα, αποκάλυψαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Παύλου Μελά, έπειτα από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση.


Όλα άρχισαν όταν 26χρονος άντρας προσπάθησε να πουλήσει το αυτοκίνητό του, αναρτώντας αγγελία σε γνωστό διαδικτυακό τόπο. Ο δράστης του τηλεφώνησε, είπε ότι ενδιαφέρεται για την αγορά και υποστήριξε ότι του μετέφερε, μέσω Ίντερνετ, στον τραπεζικό του λογαριασμό, 15.000 ευρώ. Μάλιστα, έστειλε και την απόδειξη ηλεκτρονικής πληρωμής (με email), μόνον που ήταν πλαστή...

Ο 26χρονος κι ο υποτιθέμενος αγοραστής έκλεισαν ραντεβού για να παραδοθεί το αυτοκίνητο. Στο ραντεβού πήγε συνεργός του 25χρονου απατεώνα, που παρελαβε το αυτοκίνητο και εξουσιοδότηση του θύματος της απάτης, για να το μεταβιβάσει. Ο «μεσάζοντας» παρέδωσε το αυτοκίνητο στον 25χρονο απατεώνα κι εκείνος μετέβη σε μάντρα αυτοκινήτων σε περιοχή της Θεσσαλονίκης προκειμένου να πουλήσει το όχημα, έχοντας στην κατοχή του πλαστή εξουσιοδότηση για τη μεταβίβαση.

Το θύμα, όμως, είχε προλάβει να καταγγείλει τα πάντα στην αστυνομία κι ο 25χρονος παρακολουθούνταν. Έτσι, όταν πήγε να πουλήσει το όχημα, συνελήφθη στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης.

Στην κατοχή του δράστη βρέθηκε και κατασχέθηκε κινητό τηλέφωνο που χρησιμοποιούσε για τις συνεννοήσεις του με τον 26χρονο παθόντα.


Σε βάρος του συλληφθέντα και δύο ακόμη συνεργών του σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για «Απάτη» και «Υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης». Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.