Επιθέσεις, κατά της πρώην διοίκησης του ΟΑΣΘ, αλλά και κατά του δημάρχου Θεσσαλονίκης, εξαπέλυσε, σήμερα, ο νέος πρόεδρος του Οργανισμού, Στέλιος Παππάς, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στο Ράδιο Θεσσαλονίκη.


Όπως είπε, τα χρέη του Οργανισμού αγγίζουν τα 100 εκατομμύρια ευρώ ενώ δεν υπάρχει καμία σύμβαση για χρηματοδότηση από πλευράς υπουργείων. Μάλιστα, όπως σχολίασε, εκκρεμεί κονδύλι ύψους 47 εκατ. ευρώ από ΙΚΑ και Εφορία ενώ πρόσθεσε ότι «κινδυνεύουμε κι εμείς οι ίδιοι να κατηγορηθούμε και να πάμε φυλακή».

Υποστήριξε ότι δεν μπορεί να αναμορφώσει τον στόλο του ΟΑΣΘ, αφενός γιατί δεν έχει τα χρήματα και αφετέρου γιατί πρόκειται για διοίκηση εκκαθάρισης και δε μπορεί να λάβει αντίστοιχες πρωτοβουλίες. Όπως είπε, θα επιδιορθωθούν οχήματα, και θα κυκλοφορήσουν άλλα 50-60 το επόμενο τρίμηνο. Επέμεινε ότι στους δρόμους της Θεσσαλονίκης κυκλοφορούν 400 οχήματα.

«Τα λεωφορεία δεν είναι παλιά αλλά πάσχουν από… πρόωρη γήρανση» επισήμανε ο κ. Παππάς διευκρινίζοντας ότι η προηγούμενη διοίκηση έκανε προληπτική συντήρηση των λεωφορείων κάθε 3 – 5 χρόνια ενώ χρειαζόταν μηνιαίως.

Ισχυρίστηκε ότι ο ΟΑΣΘ έχει πλεόνασμα στο προσωπικό και ελλείψεις σε τεχνίτες και επιστημονικό δυναμικό για να δικαιολογήσει την επερχόμενη σύμβαση επιπλέον 40 υπαλλήλων. Πρόσθεσε πως δε θα προβεί σε απολύσεις προσωπικού αλλά θα προσπαθήσει να τους απορροφήσει εκπαιδεύοντας ή μεταθέτοντας τους σε άλλες περιοχές.

Όσον αφορά τον Γιάννη Μπουτάρη και τις χθεσινές αναφορές του δημάρχου στο Δημοτικό Συμβούλιο, είπε πως «ο δήμαρχος θα πρέπει να είναι πιο μετρημένος» και τον κατηγόρησε ότι έδωσε υποσχέσεις, αλλά δεν έκανε τίποτα: «Είχαμε πει ότι θα αναλάβει πρωτοβουλίες και δεν έκανε απολύτως τίποτα», είπε χαρακτηριστικά. Μάλιστα, σύμφωνα με τον κ. Παππά, ο δήμαρχος έχει στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΣΘ εκπρόσωπο του δήμου Θεσσαλονίκης που, όπως λέει ο ίδιος, ουδέποτε εξέφρασε επίσημα κάποιο παράπονο.