Η είδηση της απειλητικής επιστολής που στάλθηκε από άγνωστο στον πρόεδρο της ΕΠΟ, Βαγγέλη Γραμμένο έχει σοκάρει τους πάντες στο ελληνικό ποδόσφαιρο.Διεξάγεται ήδη αστυνομική έρευνα για την υπόθεση με τον Γραμμένο να καταθέτει στοιχεία σήμερα στην αστυνομική διεύθυνση Θεσσαλονίκης. Την επιστολή δεν την έλαβε ο ίδιος αλλά οι συνεργάτες του στα γραφεία της Ομοσπονδίας καθώς εκείνη την ώρα ταξίδευε για την συμπρωτεύουσα.

Από τις πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει αναφέρεται ότι ως αποστολέας, της εν λόγω επιστολής εμφανίζεται κάποιος Παπαδόπουλος με ακριβή διεύθυνση στον Πειραιά.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές το πρόσωπο και η διεύθυνση είναι υπαρκτά. Ωστόσο, το συγκεκριμένο άτομο δεν έχει καμία σχεση με την υπόθεση. Πιθανότατα επελέγη για να αποπροσανατολίσει τις έρευνες.

Το περιεχόμενο της απειλητικής επιστολής εμφανίζει τον πρόεδρο της ΕΠΟ να μεροληπτεί υπέρ κάποιων ομάδων και παραγόντων. Η πιο χαρακτηριστική φράση μάλιστα όπως αποκαλύπτει το metrosport.gr είναι η εξής: «Το “δωράκι” (σ.σ. η σφαίρα) είναι τώρα κρύο. Σύντομα θα γίνει ζεστό και δε θα σε σώσουν ούτε ο λαθρέμπορος του Βορρά ούτε ο γκάνγκστερ του Νότου».

Κατά άλλες πληροφορίες εντός της επιστολής γίνεται αναφορά του αποστολέα ως «ο λαός μιας μεγάλης ομάδας».

Την ερχόμενη Τετάρτη ο Γραμμένος θα βρεθεί στην ΓΑΔΑ όπου έχει ανοίξει η δικογραφία, ενώ την υπόθεση «τρέχει» το Τμήμα Εκβιαστών της Αστυνομίας και η Αντιτρομοκρατική Μονάδα.