[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

Κλιμάκιο της Παγκόσμιας Τράπεζας στο Δήμο ΘεσσαλονίκηςΣτον Δήμο Θεσσαλονίκης θα βρίσκεται από σήμερα, Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου και έως τις 15 Δεκεμβρίου 2017, κλιμάκιο της Παγκόσμιας Τράπεζας.


Στόχος του κλιμακίου να ολοκληρωθούν προγράμματα τα οποία άρχισαν το 2016, με τη σύναψη του Μνημονίου Συνεργασίας ανάμεσα στον Δήμο και την Παγκόσμια Τράπεζα, ως ειδικού συνεργάτη των «100 Ανθεκτικών Πόλεων».

Το κλιμάκιο θα παρουσιάσει την Πλατφόρμα Δεδομένων Διακινδύνευσης  σε συνεργασία με φορείς της πόλης, σήμερα, στην Αίθουσα Νερού, ενώ αύριο, Τρίτη 5 Δεκεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου η παρουσίαση της ολοκλήρωσης του Δημοτικού Σχεδίου Εσωτερικής Διαχείρισης Έκτακτης Ανάγκης, το οποίο συντάχθηκε από υπηρεσιακά στελέχη και εκπροσώπους της Παγκόσμιας Τράπεζας μετά από συναντήσεις, εργαστήρια και σεμινάρια με Υπηρεσίες του Δήμου τον τελευταίο χρόνο. 

Ταυτόχρονα,  θα διερευνηθεί η δυνατότητα συνεργασίας όσον αφορά στην αντισεισμικότητα των σχολείων και τη δημιουργία ενός στρατηγικού πλάνου, που θα βασίζεται σε συναντήσεις εργασίας με μέλη της διοίκησης του Δήμου και υπηρεσιακά στελέχη και επισκέψεις σε σχολεία άμεσης προτεραιότητας με στελέχη από το Πρόγραμμα για ασφαλή σχολεία (Global Program for Safer Schools) της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Την εβδομάδα 11 με 15 Δεκεμβρίου 2017, θα βρεθούν στην Θεσσαλονίκη εκπρόσωποι της Παγκόσμιας Τράπεζας, ειδικοί στο θέμα της διαχείρισης του παραλιακού μετώπου, στο πλαίσιο της συνεργασίας που έχει εγκαινιαστεί για την εκπόνηση ενός Αναπτυξιακού Σχεδίου, καθώς και του ενδιαφέροντος εκ μέρους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για το Ειδικό Χωρικό Σχέδιο του παραλιακού μετώπου. Το κλιμάκιο θα συναντηθεί με φορείς της πόλης που διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στη διαχείριση του παραλιακού μετώπου.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Τα σχόλια ελέγχονται πριν από τη δημοσίευση. Απαντάμε σε επώνυμα σχόλια. Διαγράφουμε υβριστικά σχόλια, που μπορεί να προκαλέσουν εισαγγελική παρέμβαση.
Με τη λέξη επαλήθευσης που ζητάμε, προσπαθούμε να αποφύγουμε τα spam και τυχόν ιούς, που θα βλάψουν και το δικό σας υπολογιστή.


ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[ΕΙΔΗΣΕΙΣ][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

ΤΕΧΝΕΣ

[ΤΕΧΝΕΣ][bleft]

SPORTS

[Αθλητικά][bsummary]