Τρίτωσε το κακό. Στα γραφεία της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας και Θράκης (ΕΣΗΕΜΘ), επί της οδού Στρατηγού Καλλάρη 5, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, εισέβαλαν περίπου δέκα κουκουλοφόροι, στις 12:00 σήμερα.


Σύμφωνα με πληροφορίες, τα άτομα, που, όπως προκύπτει από τρικάκια που πέταξαν, ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο, προκάλεσαν ζημιές σε γραφεία και ηλεκτρονικούς υπολογιστές και στη συνέχεια αποχώρησαν. Στα τρικάκια που πέταξαν αναγράφονται συνθήματα κατά των δημοσιογράφων, όπως «Για κάθε Δελτίο των 20:00, έναν σπασμένο τηλεοπτικό σταθμό». Η αστυνομία πραγματοποιεί έρευνες για τον εντοπισμό τους.

Υπενθυμίζεται ότι χθες βράδυ άγνωστοι, και πάλι με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, πραγματοποίησαν άλλες δύο επιθέσεις στην πόλη. Στην πρώτη περίπτωση εισέβαλαν στο κτήριο της δημοτικής τηλεόρασης και της ΔΕΠΘΕ, τραυματίζοντας, μάλιστα, έναν οδηγό της επιχείρησης.

Το δεύτερο περιστατικό σημειώθηκε, λίγο αργότερα, στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, όπου κουκουλοφόροι έκαναν γυαλιά-καρφιά την Πρυτανεία.