Άγριες συγκρούσεις μεταξύ Παλαιστινίων διαδηλωτών και των ισραηλινών δυνάμεων ασφαλείας ξέσπασαν στη Δυτική Όχθη και τη Λωρίδα της Γάζας.


Χιλιάδες διαδηλωτές κατέβηκαν στους δρόμους για την δεύτερη «Ημέρα της Οργής» μετά την απόφαση του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.

Κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων ένας Παλαιστίνιος έχασε τη ζωή του κι άλλος ένας νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Σύμφωνα με την Παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνο 45 διαδηλωτές τραυματίστηκαν από πλαστικές σφαίρες, άλλοι επτά από πραγματικά πυρά, ενώ νοσηλεύτηκαν 162 άτομα με αναπνευστικά προβλήματα από τα δακρυγόνα στη Δυτική Όχθη και την Ιερουσαλήμ.

Ισραηλινά ΜΜΕ αναφέρουν ότι περίπου 3.000 άτομα μετέχουν στις διαδηλώσεις τη Ραμάλα, τη Χεβρώνα, τη Βηθλεέμ και άλλες πόλεις της Δυτικής Όχθης. Οι διαδηλωτές πέταξαν βόμβες μολότωφ και πέτρες στους άνδρες των ισραηλινών δυνάμεων ασφαλείας, που απάντησαν με δακρυγόνα, πλαστικές σφαίρες και πραγματικά πυρά. Δεκάδες άτομα νοσηλεύονται με αναπνευστικά προβλήματα από τα δακρυγόνα.

Σε εξέλιξη βρίσκονται συμπλοκές στην Πύλη της Δαμασκού στην Ιερουσαλήμ, όπου συνελήφθησαν αρκετοί Παλαιστίνιοι διαδηλωτές μετά την ολοκλήρωση της μουσουλμανικής προσευχής της Παρασκευής στο τέμενος Αλ Ακσά και το Όρος του Ναού.