Σε εξέλιξη βρίσκεται από χθες, η μαραθώνια επιχείρηση ανάσυρσης του 55χρονου ορειβάτη στον Όλυμπο, ο οποίος μαζί με το 37χρονο φίλο του βρίσκονταν σε δύσβατο σημείο στην περιοχή Καλόγερος και κάλεσαν σε βοήθεια. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική ο άτυχος άνδρας είναι νεκρός.


Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από το κέντρο επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής, οι διασώστες κατάφεραν και προσέγγισαν το σημείο στο οποίο ο 55χρονος γλίστρησε και έπεσε. Το κλιμάκιο της πυροσβεστικής αυτή την ώρα μεταφέρει τη σορό του 55χρονου σε ένα πιο ασφαλές και προσβάσιμο χώρο.

Πυροσβέστες, παρά τις δυσχερείς καιρικές συνθήκες και τον ισχυρό παγετό επιχείρησαν επιτυχώς αργά το βράδυ. Ο νεαρότερος ορειβάτης ανασύρθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα, μεταφέρθηκε αρχικά στη θέση Πριόνια και από εκεί με ασθενοφόρο διεκομίσθη στο νοσοκομείο της Κατερίνης.

Σύμφωνα με την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, ο 55χρονος έφερε αρχικά σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, καθώς έπεσε σε χαράδρα.

Ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας, που συμμετείχε στην επιχείρηση και μετέφερε 5 άτομα της 2ης ΕΜΑΚ από το Λιτόχωρο, δεν μπόρεσε να προσεγγίσει το σημείο. Τα άτομα της ΕΜΑΚ κινήθηκαν με τα πόδια προς την περιοχή Καλόγερος.

Αυτή είναι η τρίτη επιχείρηση διάσωσης στον Όλυμπο από το περασμένο Σάββατο, όταν σημειώθηκε η τραγωδία με το θάνατο του 25χρονου ορειβάτη και τον τραυματισμό του φίλου του, ενώ την Κυριακή δύο ορειβάτες εντοπίστηκαν τραυματισμένοι και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Κατερίνης.

Από το ΑΠΕ-ΜΠΕ