Ο Ολυμπιακός έκλεισε το μισό της σεζόν με την νίκη στα Χανιά, που επί της ουσίας σημαίνει και πρόκριση στην επόμενη φάση, ενώ είναι ήδη πρωταθλητής χειμώνα.
Ο Τάκης Λεμονής έδωσε άδεια στους παίκτες του οι οποιοι θα επιστρέψουν στις 27 για προπονήσεις ενώ το μεταγραφικό κομμάτι μονοπωλεί το ενδιαφέρον. Και όχι μόνο αυτών που θα έρθουν αλλά και εκείνων που θα αποχωρίσουν και εκείνων που δεν υπολογίζονται. Έτσι οι Εμάνουελ Εμενίκε και ο Στέφανος Καπίνο, βρίσκονται στην πρώτη σελίδα του ενδιαφέροντος.
Για τον Νιγηριανό επιθετικό ενδιαφέρεται η ΤΣΣΚΑ Μόσχας και ο Ερυθρός Αστέρας αλλά πάντα στον ορίζοντα υπάρχει και η Τουρκία. Από την πλευρά του, ο διεθνής Έλληνας γκολκίπερ φαίνεται πως βρίσκεται στο «στόχαστρο» της Μπριζ, η οποία φέρεται έτοιμη να κινηθεί άμεσα για την απόκτησή του και να προσφέρει 2 εκατ. ευρώ. Ως υποψήφιος αντικαταστάτης του Καπίνο παρουσιάζεται ο Ανδρέας Γιαννιώτης, η περίπτωση του οποίου αναβάλλεται μέχρι το καλοκαίρι και ετσι ο Ολυμπαικός θα πάει με τον Προτό και ίσως έναν πιο έμπειρο πορτιέρο. Για την περίπτωση του εξτρέμ, οι ερυθρόλευκοι” εξακολουθούν να παρακολουθούν τις περιπτώσεις του Βιάνα της Μπελενένσες και του Σαλιμπούρ της Γκιγκάμπ. Τέλος, όσον αφορά την επίθεση ο Ταβάμπα της Παρτίζαν αρεσει στον Λεμονή, αλλά ο παίκτης δείχνει διάθεση να φύγει από τη Σερβία μόνο για ένα από τα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης.