[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

Δυο στους τρεις Έλληνες δεν πλήρωσαν εγκαίρως λογαριασμό επειδή δεν είχαν


Τον τελευταίο χρόνο δύο στους τρεις Έλληνες δεν πλήρωσαν εγκαίρως κάποια από τις υποχρεώσεις τους με τους περισσότερους από αυτούς -σε ποσοστό 70%- να δηλώνουν πως το έκαναν επειδή δεν είχαν χρήματα. 


Είναι το υψηλότερο ποσοστό που συναντάται μεταξύ 24 ευρωπαϊκών χωρών, σύμφωνα με τη σχετική έκθεση για τις καθυστερήσεις πληρωμών από φυσικά πρόσωπα, από καταναλωτές, που διενήργησε φέτος η Intrum.

Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές και τα «κόκκινα» δάνεια των τραπεζών έρχονται να επιβεβαιώσουν τα στοιχεία της έκθεσης European Consumer Payment Report 2017. 
Επίσης, οι 3 στους 4 αισθάνονται αβεβαιότητα για το αν θα μπορέσουν να κερδίσουν αρκετό εισόδημα ώστε να ζουν χωρίς πρόβλημα.

Το 31% δηλώνει ότι σκέφτεται να μεταναστεύσει σε άλλη χώρα λόγω της οικονομικής κατάστασης, με το 17% εξ αυτών να επιλέγει τη Γερμανία, το 11% την Αυστραλία, το 9% τη Μ. Βρετανία και επίσης 9% τις ΗΠΑ.

Στην Ευρώπη τους τελευταίους δώδεκα μήνες το 46% των πολιτών δεν πλήρωσε έγκαιρα έναν ή και περισσότερους λογαριασμούς με κυριότερη αιτία την αμέλεια.

Οι γονείς υφίστανται μεγαλύτερες πιέσεις για την αγορά αγαθών, ζήτημα το οποίο προβάλλει η φετινή έκθεση. Τέτοια πίεση από την κοινωνία δηλώνει ότι δέχεται το 50% των γονέων στην Ελλάδα όταν ο ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι 33%.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως το 32% των καταναλωτών στην Ελλάδα θεωρεί ότι δεν είναι κακό να αγοράζεις καταναλωτικά αγαθά με πίστωση ή με δανεικά χρήματα. Στη χώρα μας παράλληλα συναντάται  το υψηλότερο ποσοστό των γονέων, 43%, που δηλώνουν ότι τα παιδιά τους θα ζήσουν σε χειρότερη οικονομική κατάσταση απ′ ότι οι ίδιοι. Αντίστοιχα, μόλις το 22% των παιδιών θεωρούν ότι η οικονομική τους κατάσταση θα είναι καλύτερη από εκείνη των γονιών τους.

Στο σύνολο το 54% των ερωτηθέντων διαφωνούν πως η προσωπική οικονομική τους κατάσταση βελτιώνεται και το 79% διαφωνεί ότι βελτιώνεται η οικονομία. Και τα δύο ποσοστά είναι τα υψηλότερα που καταγράφηκαν σε όλα τα κράτη που διεξήχθη η έρευνα. Στην υπόλοιπη Ευρώπη το 27% κατά μέσο όρο δηλώνει ότι δεν βελτιώνονται τα οικονομικά τους και το 36% ότι δεν βελτιώνεται η οικονομία των χωρών τους.

Από το http://www.huffingtonpost.gr
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Τα σχόλια ελέγχονται πριν από τη δημοσίευση. Απαντάμε σε επώνυμα σχόλια. Διαγράφουμε υβριστικά σχόλια, που μπορεί να προκαλέσουν εισαγγελική παρέμβαση.
Με τη λέξη επαλήθευσης που ζητάμε, προσπαθούμε να αποφύγουμε τα spam και τυχόν ιούς, που θα βλάψουν και το δικό σας υπολογιστή.


ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[ΕΙΔΗΣΕΙΣ][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

ΤΕΧΝΕΣ

[ΤΕΧΝΕΣ][bleft]

SPORTS

[Αθλητικά][bsummary]