Ο ΠΑΟΚ εκμεταλλεύτηκε, έστω και δύσκολα, το παραπάτημα της ΑΕΚ και βρέθηκε στην κορυφή της βαθμολογίας, αφού κέρδισε δίκαια τον Πλατανιά στο νησί με 0-1, χάρη σε κοντινό πλασέ του Μαλεζά.


Ο Δικέφαλος δικαιούνταν τη νίκη (είχε τριπλάσιες τελικές προς την εστία από τον γηπεδούχο Πλατανιά) αλλά δυσκολεύτηκε πολύ να κάμψει την αντίσταση των Κρητικών, αφού ο Ρόκα είχε στήσει την ομάδα του με σαφείς αμυντικούς προσανατολισμούς. Από τον άξονα δεν περνούσε τίποτα και ο ΠΑΟΚ αναγκαζόταν να καταφύγει σε σέντρες, τις οποίες εξουδετέρωναν οι υψηλόσωμοι κεντρικοί αμυντικοί των γηπεδούχων.

Μια φορά πιάστηκε στον ύπνο η άμυνα του Πλατανιά, στη φάση του γκολ, όταν οι αμυντικοί είδαν σε θέση οφσάιντ τον Μάτος, μπερδεύτηκαν όταν η μπάλα φάνηκε να κατευθύνεται σε αυτόν, όμως πετάχτηκε από αμυνόμενους και επιτιθέμενους ο Μαλεζάς και με κοντινό πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Κοκκαλά.

Ο Κοκκαλάς ήταν κι ο άνθρωπος που κράτησε χαμηλά το σκορ. Σε πλασέ των Κουλούρη, Πέλκα, Μαουρίτσιο, τετ α τετ του Λημνιού και κεφαλιές των Βαρέλα-Κουλούρη ο τερματοφύλακας του Πλατανιά ήταν εκεί! Ήταν, πάντως και τυχερός, ειδικά όταν ο Κρέσπο βρέθηκε φάτσα με το τέρμα από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά σούταρε απελπιστικά άουτ!

Επιθετικά, εκτός από μια κεφαλιά του Ντικαμονά, που πέρασε άουτ κι ένα πλασέ του Γκρζέλτσακ που εξουδετέρωσε ο Πασχαλάκης ο Πλατανιάς δεν έδειξε τίποτε άλλο.

Με ένα σοβαρό λάθος ο διαιτητής του αγώνα: Ο Διαμαντόπουλος έπρεπε να δώσει πέναλτι σε χέρι του Καρυπίδη. Οι γηπεδούχοι φωνάζουν για τη φάση που ο Γκρζέλτσακ σκοράρει και καταλογίζεται οφσάιντ, όμως παρά την προσπάθεια πολλών να πουν ότι καλύπτονταν το σώμα του παίκτη είναι μπροστά και τα πόδια πίσω. Πάντως αν δεν δινόταν το οφσάιντ θα φώναζε ο... ΠΑΟΚ.

Η ταυτότητα του αγώνα
Γήπεδο: Περιβόλια
Γκολ: 56΄Μαλεζάς
Διαιτητής: Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας) Βοηθοί: Κουράκης (Ηρακλείου) & Κουντουρέλης (Αθηνών)
Κίτρινες: 61΄ Βάντερσον, 80΄ Στάμου / 84΄ Κάνιας

Πλατανιάς (Μανουέλ Ρόκα): Κοκκαλάς, Βάντερσον, Αγγελόπουλος (70΄ Στανισάβλιεβιτς), Παπανικολάου (85΄ Στόιτσεφ), Καρυπίδης. Ντεβέσα, Δημούτσος, Ουές, Γκρζέλτσακ, Ντικαμονά, Στάμου (81΄ Πατράλης)
ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): .Πασχαλάκης, Βαρέλα, Μαλεζάς, Μάτος, Κρέσπο, Μαουρίσιο (64΄ Τσίμιροτ), Κάνιας (86΄ Σάχοβ), Πέλκας, Κάμπος (72΄ Μπίσεσβαρ), Λημνιός, Κουλούρης.