Την εισροή ποσού ύψους 5 εκατ. ευρώ μέσω πωλήσεων ποδοσφαιριστών της ομάδας τον προσεχή Γενάρη, έθεσαν οριστικά στον Παναθηναϊκό ως «υπ’ αριθμόν ένα» απαραίτητο στόχο για την αποφυγή της χρεοκοπίας του συλλόγου τη φετινή σεζόν.
Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο με τις πωλήσεις παικτών στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, όπως επίσης και να τεθεί άμεσα σε εφαρμογή η απόφαση που πάρθηκε στο τελευταίο διοικητικό συμβούλιο, σύμφωνα με την οποία πρέπει οπωσδήποτε να γίνουν περικοπές στην ΠΑΕ.

Πέραν αυτών, είναι πολύ σημαντικό να γίνουν και κάποιες λύσεις συμβολαίων ποδοσφαιριστών (ήδη οι Κουτρουμπής, Ρέις έχουν ενημερωθεί πως δεν υπολογίζονται), έτσι ώστε να πέσει το συνολικό μπάτζετ της ομάδας από τα 11 εκ. στα 5 εκ. ευρώ έως το τέλος του επόμενου μήνα.

Δεν θα πρέπει να ξεχνάει κανείς ότι η αποχώρηση του Αντρέ Τσάβες έχει ρίξει ήδη το μπάτζετ στα 9.5 εκ. ευρώ, καθώς ο Παναθηναϊκός έπρεπε να πληρώσει για τον Αργεντινό 1.5 εκ. ευρώ έως το Μάιο του 2018.
Ποιοι θα μπουν στη βιτρίνα…

Στο ερώτημα πώς μπορεί να προκύψουν 5 εκατ. ευρώ από πωλήσεις τον Γενάρη, η λογική υπαγορεύει ότι οι Μολέδο, Χουλτ, Λουντ, Κουρμπέλης, Βιγιαφάνιες και Κουλιμπαλί βρίσκονται σε πρώτο πλάνο στη σχετική… βιτρίνα και εκτιμάται ότι στην καλύτερη των περιπτώσεων θα μείνουν ένας-δύο εξ αυτών.

Οσον αφορά το ενδεχόμενο κάλυψης κάποιων από τα σημαντικά κενά που προβλέπεται να δημιουργηθούν στο ρόστερ, αποφασίστηκε τα περισσότερα εξ αυτών να καλυφθούν εκ των έσω, αλλά και να γίνουν ταυτόχρονα δύο μεταγραφικές προσθήκες ενός (πιθανότατα δανεικού) φορ και ενός κεντρικού αμυντικού, με τον Οικονόμου να είναι το ακλόνητο φαβορί.