Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά απέκτησε ο Δενδροπόταμος. 


Θα λειτουργεί από Δευτέρα έως και Παρασκευή και ώρες 08:00-16:00 για αιτήματα κοινού (ενώ για αιτήματα σχετικά με Κ.Ε.Α. και Τ.Ε.Β.Α. θα λειτουργεί κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Πέμπτη 08:00-14:00). 

Στα εγκαίνια και των δύο χώρων παραβρέθηκαν ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, η αντιπεριφερειάρχης της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης κ. Βούλα Πατουλίδου, οι βουλευτές Α’ Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης και Ιωάννης Σαρίδης, ο δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου, αντιδήμαρχοι και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μενεμένης - Αμπελοκήπων. 


Το Κέντρο Κοινότητας με παράρτημα Ρομά λειτουργεί από τις 25 Μαίου 2017 και συγχρηματοδοτείται από το ΕΚΤ στο πλαίσιο του Ε.Π. Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας 2014-2010, Άξονας 09Β- Προώθηση της κοινωνικής ένταξης και καταπολέμηση της φτώχειας. 

Βασικός σκοπός της εν λόγω δομής είναι να παρέχει ολιστική υποστήριξη στους κατοίκους του Δήμου Αμπελοκήπων Μενεμένης  που έχουν ανάγκη, μέσα από την παροχή ενός συνολικού πλέγματος υπηρεσιών με στόχο την καταπολέμηση της φτώχειας, του κοινωνικού αποκλεισμού και κάθε μορφής διακρίσεων καθώς και την προώθηση στην απασχόληση.