Μπορεί οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού να βρίσκονται με τις οικογένειες τους, όμως το μεταγραφικό εξακολουθεί να απασχολεί την τεχνική ηεγεσία καθώς είναι βέβαιο  πώς θα γίνουν κινήσεις ενίσχυσης.
Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος, έχοντας σκαρφαλώσει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας και θα ξεκινήσει το δεύτερο μισό της σούπερ λίγκα, έχοντας ρόλο οδηγού.
Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται αυτή τη στιγμή στην απόκτηση επιθετικού αλλά και εξτρέμ. Είναι δύο θέσεις που οι πρωταθλητές θέλουν να ενισχύσουν το ρόστερ τους και μάλιστα με παίκτες που θα είναι σε θέση να βοηθήσουν άμεσα την ομάδα.
Ο Φρανσουά Μοντέστο έχει έτοιμη τη λίστα και πλέον απομένει το τελικό τσεκάρισμα για να προχωρήσουν οι πειραιώτες. Το ζητούμενο για τον Ολυμπιακό είναι να πάρει παίκτες που θα μπορούν να τον βοηθήσουν σημαντικά και γρήγορα. Αν το πετύχει τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, τότε θα έχει κάνει ένα αποφασιστικό βήμα για την κατάκτηση και του φετινού πρωταθλήματος. Υπάρχουν όμως και ερωτηματικά. Το ένα αφορά τη θέση του τερματοφύλακα. Αν θα προχωρήσει στην απόκτηση άλλου γκολκίπερ ή αν θα εμπιστευτεί τον Χουτεσιώτη.  Το θέμα του Γιαννιώτη μοιάζει δύσκολο να υλοποιηθεί αυτή τη στιγμή.

Το άλλο ερωτηματικό είναι στη μεσαία γραμμή. Αν η Σπόρτινγκ κάνει πρόταση για τον Οτζίτζα και εκείνος επιμείνει να φύγει, τότε θα αποχωρήσει ο Βέλγος χαφ και μένει να φανεί αν ο σύλλογος θα κινηθεί για την αντικατάστασή του ή θα συνεχίσει με τους παίκτες που υπάρχουν ήδη στο ρόστερ (Ταχτσίδη, Ρομαό, Ανδρούτσο, Μαρτίνς και Ζιλέ).