Μόνο το τυπικό μέρος απομένει για να «σφραγιστεί» το «διαζύγιο» ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και στον Κάρλος Ζαμπράνο.Ούτε 3.5 μήνες δεν πρόλαβε να διανύσει με την φανέλα του «Δικεφάλου του Βορρά» ο έμπειρος κεντρικός αμυντικός και είναι θέμα χρόνου να αποτελέσει παρελθόν από τους «ασπρόμαυρους». Την 1η Σεπτεμβρίου 2017 η ΠΑΕ ανακοίνωσε το δανεισμό του Περουβιανού στόπερ από την Ρούμπιν Καζάν, ως μία πολύ ηχηρή μεταγραφή για τα ελληνικά δεδομένα. Ο 28χρονος άσος, όμως, δεν κατάφερε να κάνει τη διαφορά στην άμυνα και παρά το γεγονός ότι έδωσε σήμερα το παρόν στην προπόνηση, το μέλλον του στην ομάδα είναι εξαιρετικά δυσοίωνο.

Το μεσημέρι της Δευτέρας (11/12) βρέθηκε στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», ωστόσο, αυτό συνέβη για να αποχαιρετήσει την οικογένειά του και όχι για να φύγει ο ίδιος.

Εδώ κι αρκετές ημέρες έχει αποφασιστεί η διακοπή της συνεργασίας με τον παίκτη, με τους λόγους να είναι κυρίως αγωνιστικοί. Οι άνθρωποι της ελληνικής ομάδας κρίνουν ότι η συνεισφορά του δεν είναι τέτοια που να δικαιολογεί τα 2 εκ. ευρώ που απαιτούνται για να μείνει στο ρόστερ έως το καλοκαίρι.