Οι αγωνιστικές υποχρεώσεις για το πρωτάθλημα ολοκληρώθηκαν με τους αγώνες του Σαββατοκύριακου και ο ΠΑΟΚ διατηρείται στις δυο πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα, σε απόσταση αναπνοής από τον Ολυμπιακό.
Γράφει ο Γιάννης Χατζηιωαννίδης

Έχοντας περάσει με απόλυτη επιτυχία μια τριάδα αγώνων με την μέγιστη βαθμολογική συγκομιδή, ο "Δικέφαλος" έχει όλο το χρόνο μπροστά του να κάνει τις διορθωτικές κινήσεις που απαιτούνται και να οριοθετήσει εκ νέου την πορεία του.

Προσωπικά πιστεύω ότι πλέον υπάρχει ένα πολύ σημαντικό δείγμα «ποδοσφαιρικής γραφής» γύρω από τον ΠΑΟΚ, που παρά τα σκαμπανεβάσματα του, δείχνει έτοιμος για το πρωτάθλημα. Όσα έχει καταφέρει να αποδείξει και όσα θα απαιτηθεί να συνεχίσει να έχει προκειμένου να φτάσει εκεί που ψάχνει. Ξέρουμε όλοι τι θέλει να πετύχει, τι επιδιώκει ο ΠΑΟΚ φέτος, και ποιος είναι ο στόχος του. Κι αν υπάρχει κάποιος που σκόπιμα το ξεχνάει, δεν το θυμάται, ή δεν το έχει ακούσει έστω έως τώρα, πρόκειται για τη διεκδίκηση και κατάκτηση του εγχώριου πρωταθλήματος, κάτι που συνιστά τον βασικό στόχο κοντά τρεις δεκαετίες τώρα .

Το σημαντικότερο γεγονός πλέον είναι η ευκαιρία που υφίσταται από την διακοπή λόγω των εορτών για ανάσες των ποδοσφαιριστών προκειμένου να καταφέρουν να αντεπεξέλθουν στην συνέχεια σε δυο θεσμούς. Δεν το αναφέρω τυχαία. Ξεκούραση και αποφόρτιση χρειάζεται κυρίως λόγω του άγχους της κατάκτησης του πρωταθλήματος και της πίεσης για αυτό, που όσο περνούν οι αγωνιστικές θα γίνεται μεγαλύτερο. Είμαι βέβαιος πως θα κάνει πολύ καλό αυτή η διακοπή σε όλο το ποδοσφαιρικό τμήμα.

Κυρίως στο βασικό ερώτημα σχετικά με το αν δύναται με τα διαθέσιμα ''υλικά'' να ανταποκριθεί σε δυο διοργανώσεις παραμένοντας... ζωντανός στην προοπτική επίτευξης των στόχων! Και αν κατέκτησε πέρσι το κύπελλο πέρσι, το πρωτάθλημα στοιχειώνει τα όνειρα των ΠΑΟΚτσήδων ανεξαρτήτου ηλικίας. Φυσικά και δεν έχω ξεχάσει τον θεσμό του Κυπέλλου που πάντα διεκδικεί αλλά δεν μπορεί να λαμβάνεται σοβαρά υπόψη η συγκεκριμένη διοργάνωση στο ίδιο επίπεδο με το πρωτάθλημα , τουλάχιστον στην προκειμένη χρονική φάση. Είπαμε, ας μην το επαναλαμβάνουμε συνεχώς. Ο ΠΑΟΚ και ο Σαββίδης καίγονται για το πρωτάθλημα.

Ο "Δικέφαλος" αναμφισβήτητα ανταποκρίθηκε πολύ καλά έως τώρα, θα μπορούσε και καλύτερα, κυρίως στα εκτός έδρας ματς του ελληνικού πρωταθλήματος. Από την άλλη πήρε βαθμούς ακόμη και χωρίς να παίξει καλό ποδόσφαιρο, όπως στην νίκη επί του Πλατανιά εκτός έδρας. Το σημειώνω διότι αυτό δείχνει χαρακτήρα και προσωπικότητα... Είναι στοιχεία που απαιτούνται στον ίδιο βαθμό με ένα αξιόλογο και μεγάλο ρόστερ για να αντεπεξέλθει μια ομάδα στον πρωταθλητισμό.

Στοιχεία που δεν τα 'χουν όλοι (φέτος) από τους διεκδικητές. Ο ΠΑΟΚ τα διαθέτει μαζί με όσα σημειώσαμε , σε συνδυασμό με το γεγονός πως σ' αυτό το φετινό πρωτάθλημα έχει τον μεγαλύτερο ζήλο από όλους τους συνδιεκδικητές. Το θέλει περισσότερο κάτι βέβαια που πρέπει να αποδείξει με πειστικότητα στην συνέχεια του πρωταθλήματος.