Με το καρδιοχτύπι της νίκης επί του Ηρακλή Χαλκίδας, ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στην Φινλανδία για τον πρώτο αγώνα του CEV Champions League.
Ο "Δικέφαλος" θα αντιμετωπίσει την Λεβοράντα Σασταμάλα, την Τρίτη και θα επιδιώξει να μπεί με το δεξί στην κορυφαία διοργάνωση. Ειναι χαρακτηριστικό πώς ο ΠΑΟΚ αναχώρησε το πρωί της Κυριακής έτσι ώστε να μπορέσει να προσαρμοστεί όσο το δυνατό καλύτερα στις συνθήκες που επικρατούν στην Φινλανδία. Να σημειώσουμε πώς η αποστολή της ομάδας του Ρίτσι, μόνο εύκολη δεν είναι καθώς οι πρωταθλητές Φινλανδίας, έχουν ενθουσιασμό και μια πολύ δυνατή έδρα, που θα προβληματίσει τον ΠΑΟΚ, που δεν είναι και στα καλύτερα του. Η Σασταμάλα είναι ομάδα πολύ υψηλού επιπέδου, και μετράει μόνο νίκες από το ξεκίνημα της σεζόν στην έδρας της. 
Αντίθετα ο ΠΑΟΚ έχει να λύσει σοβαρά θέματα με κάποιες θέσεις και αυτός ο μήνας θα είναι καθοριστικός για την απόδοση κάποιων αθλητών του, καθώς τον Ιανουάριο θα προχωρήσει σε αναζήτηση παικτών με υψηλότερο επίπεδο που θα κάνουν την διαφορά. Βέβαια πρέπει να σημειώσουμε πώς αυτός ο μήνας είναι Γολγοθάς για τον ΠΑΟΚ, καθώς μετά τον αγώνα, θα επιστρέψει μέσω Κωνσταντινούπολης Αθήνα, και από εκεί θα μεταβεί στην Συρο, όπου θα μείνει τρεις ημέρες πριν το αγώνα για το πρωτάθλημα με τον Φοίνικα. Μιλάμε για ταλαιπωρία, καθώς αμέσως μετά αυτό το ματς ακολουθούν υποχρεώσεις σε Ευρώπη και Ελλάδα. 

Περι Γκόμεζ

Αν και η ομάδα δυσκολεύτηκε στο ματς με τον Ηρακλή Χαλκίδας, υπάρχει μια πρώτη ικανοποίηση για την απόδοση του Γκόμεζ. Το "τέρας" από την Βενεζουέλα σημείωσε 18 πόντους, αλλά δεν είναι ακόμη στο 100%, καθώς αγωνιστικά μπορούμε α πούμε πώς είναι στο 60%. Στα παιχνίδια του Τσάμπιονς Λίγκ, ο ΠΑΟΚ και ο Ριτσι περιμένουν πολλά από την απόδοση του, όπως φυσικά και από τον Ραμόν Γκιόν, ο οποίος δεν ήταν στα καλύτερα του στο μάτς πρωταθλήματος. 
Όσο για την απόδοση του Γκόμεζ ο Ιταλός τεχνικός του ΠΑΟΚ ήταν κάθετος: «Ο Γκόμεζ ξεκίνησε να παίζει καλύτερα. Κάθε μέρα είναι καλύτερα και είμαι ευχαριστημένος για την παρουσία του. Παίζει όλο και πιο δυνατά, το οποίο είναι πολύ σημαντικό για την ομάδα», ήταν τα λόγια του τεχνικού των «ασπρόμαυρων»