Καλά νέα για την ΑΕΚ, καθώς μετά την ανησυχία που προέκυψε από την η φημολογία στην Ισπανία για κινήσεις της διοίκησης της Λας Πάλμας με στόχο τη διακοπή του δανεισμού του Σέρχιο Αραούχο στην ΑΕΚ κι επιστροφή του στα Κανάρια Νησιά κατά την ερχόμενη (χειμερινή) μεταγραφική περίοδο. Ο νέος τεχνικός των "αμαρίγιος", Πάκο Χέμεθ, κατά την παρουσίασή του έβαλε "φρένο" σε ενδεχόμενη επιστροφή του "Τσίνο", καθώς όπως υποστήριξε χαρακτηριστικά: "Νομίζω ότι ο Αραούχο δεν θα έλθει. Δεν είναι ο παίκτης που χρειάζομαι". Ο Χέμεθ ουσιαστικά προκαταβάλλει την παραμονή του Αργεντινού στην ΑΕΚ μέχρι και το τέλος της σεζόν.
Στα μεταγραφικά μόνο τα τυπικά μένουν για τον Σοτζέι Μασούντ, ο οποίος έλυσε το συμβόλαιο του με τον Πανιωνιο. Κάτι που σημαίνει πως η ολοκλήρωση της μεταγραφής του στην ΑΕΚ θα είναι άμεση. Είναι πολύ πιθανό ο παίκτης να κλείσει και να ανακοινωθεί ακόμα και σήμερα αφού υπάρχει συμφωνία σε όλα. H Ένωση έχει συμφωνήσει με τον Μασούντ για συμβόλαιο έως το τέλος της σεζόν με οψιόν ανανέωσης, από την μεριά της ομάδας, για έναν ακόμα χρόνο.
Τέλος η προσπάθεια της ΑΕΚ για την απόκτηση του Ερνάνι είναι δεδομένη, με την ΑΕΚ να προσπαθεί να αποκτήσει δανεικό με οψιόν αγοράς τον παίκτη από την Πόρτο. Τα νέα λοιπόν που έρχονται από την Πορτογαλία είναι ευχάριστα αφού σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο παίκτης είναι προς αποχώρηση από την Πόρτο. Η Record αναφέρει, ότι ο προπονητής της Πόρτο, Σέρτζιο Κονσεϊσάο, θεωρεί επιτακτική την ανάγκη να μειωθεί το ρόστερ και ο Ερνάνι είναι ένας από τους ποδοσφαιριστές που δεν υπολογίζονται. Η ΑΕΚ αναμένεται να μπει σε διαπραγματεύσεις για να αποκτήσει τον 26χρονο εξτρέμ δανεικό ως το καλοκαίρι με οψιόν αγοράς. Σύμφωνα με πληροφορίες η ΑΕΚ ουσιαστικά τα έχει βρει με τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή.