Βαριά ήττα με 1-4 γνώρισε ο Παναθηναϊκός στη Λαμία από την ομώνυμη ομάδα, στον πρώτο αγώνα των δύο συλλόγων για τη φάση των «16» στο Κύπελλο Ελλάδας. Σε ένα χιονισμένο τερέν οι «πράσινοι» εμφανίστηκαν για άλλη μια φορά φέτος πολύ κακοί και δέχθηκαν τη δεύτερη «τεσσάρα», μετά από εκείνη στην Τούμπα από τον ΠΑΟΚ για το πρωτάθλημα.

Πλέον, το έργο του «τριφυλλιού» είναι πολύ δύσκολο ενόψει της ρεβάνς, με τον Παναθηναϊκό να ρισκάρει να αποχαιρετήσει τη διοργάνωση από τη φάση των «16», μόλις.

Στο 5΄ ο Πίτι άνοιξε το σκορ και στο 42΄ ο Παντελιάδης διπλασίασε, ενώ ήταν ο Πίτι εκ νέου ο οποίος στο 45΄ έγραψε το 3-0, ενώ οι φιλοξενούμενοι είχαν δοκάρι με τον Λουντ στο 38΄.

Στην επανάληψη ο Παναθηναϊκός ανέβασε ρυθμό αλλά του ακυρώθηκε λανθασμένα γκολ του Κουρμπέλη στο 54΄, ενώ οι «πράσινοι», που έχουν αρκετά παράπονα από το διαιτητή Αρετόπουλο, ζήτησαν δύο πέναλτι.

Ο Μολίνς έδωσε πρόσκαιρα κάποιες ελπίδες μειώνοντας σε 1-3 στο 82΄ με ένα υπέροχο ψηλοκρεμαστό σουτ από μακριά νικώντας τον Μελίσσα, αλλά στο 90΄ ο Μπλάζιτς «σκότωσε» τα όνειρα των παικτών του Παναθηναϊκού.