Όπως εξελίχθηκε το ματς στο Αργος, ο ΠΑΟΚ κέρδισε δια πυρός και σιδήρου, καθώς είδε τους διαιτητές να παίζουν έδρα στο πρώτο μέρος , να αποβάλουν τον Τσίλη, και να τιμωρούν πολλές φορές με διλεπτες.
Μάλιστα στην αποβολή του Τσίλη, υπήρξε ένταση ανάμεσα στους δυο πάγκους και πολλά παράπονα στην γραμματεία από τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ. Στο τελευταίο λεπτό, εκεί που κρίθηκαν ολα, ο ΠΑΟΚ έφερε το ματς στο 20-20 με τον Κέζιτς καθώς κάλυψε μια διαφορά πέντε πόντων και ειδε τον τερματοφύλακα Κοτανίδη να κάνει δυο πολύ μεγάλες αποκρούσεις. Στο 59.04’ ο φοβερός ο Κοτανίδης, βγάζει τετ α τετ του Χ. Αργυρού. Στην τελευταία επίθεση του ΠΑΟΚ, ο Μαστρογιάννης έφερε τον “Δικέφαλο” στο 21-20, και στην επόμενη επίθεση των γηπεδούχων ο Κοτανίδης απέκρουσε και πάλι.

Η νίκη μπορεί να χαρακτηριστεί , ως νίκη μαγκιάς, μια που ο “ Δικέφαλος” κυνηγούσε τους γηπεδούχους στο σκορ καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και στο τελευταίο λεπτό, είχε μεγάλα ψυχικά αποθέματα και έναν εντυπωσιακό Κοτανίδη, και έτσι έφυγε με τους δύο βαθμούς από τη Νέα Κίο.

Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ, εξέφρασαν έντονα παράπονα στο τέλος του αγώνα στους διαιτητές Τζαφερόπουλο και Χασκή, όχι μόνο για την αποβολή του Τσίλη ( είδε την κόκκινη κάρτα και απεβλήθη γιατί χτύπησε την καρέκλα όταν πήγε με διλεπτη στον πάγκο!!!), αλλά γενικότερα για τα εν γένει σφυρίγματα τους.

Τα πεντάλεπτα: 2-1, 4-1, 5-2, 6-4, 8-6, 10-8 (ημχ.), 12-8, 14-10, 16-11, 17-15, 19-18, 20-21

ΔΙΟΜΗΔΗΣ (Κώστας Δεληγιάννης): Παπαντωνόπουλος, Αϊβαλιώτης 1, Ταουσάνης 1, Κρεμαστιώτης, Χ. Αργυρού, Ι. Αργυρού 7, Χειβιδόπουλος, Μάρκοβιτς 3, Μπεκιάρης, Ρουσσόπουλος, Τσάτσας, Χαντέλης, Μούγιτς 3, Άρσιτς, Γιόσμου 3, Δάσκαλος 2.

ΠΑΟΚ (Στέλιος Σεϊρεκίδης): Αραμπατζής 2, Πατραμάνης, Παλάσκας 4, Γουργούμης, Τσίλης 2, Νικολαΐδης 1, Κοκκώνης 5, Πετρίδης 1, Καλόμοιρος, Μαστορογιάννης 2, Πέγιοβιτς, Κέζιτς 3, Κυπραίος, Κολοβός, Βεσελίνοβιτς 1, Κοτανίδης.
Διαιτητές: Τζαφερόπουλος- Χασκής, Κόκκινη-Μπλε: 27:02 Τσίλης (κρατήθηκε δελτίο), Δίλεπτα: 7-7, Πέναλτι: 2/2-1/2

Τι έγραψαν οι διαιτητές για την αποβολή Τσίλη

Οι διαιτητές έγραψαν στο φύλλο αγώνα: «Στο 27:02 του αγώνα αποβλήθηκε με κόκκινη και μπλε κάρτα ο αθλητής του ΠΑΟΚ Άγγελος Τσίλης διότι μετά από δίλεπτη αποβολή που δέχθηκε κατευθυνόμενος προς τον πάγκο της ομάδας του, χτύπησε με το χέρι του και με το πόδι του το πλαστικό κάθισμα των αναπληρωματικών. Από αυτή του την ενέργεια το πλαστικό κάθισμα αποκολλήθηκε. Το δελτίο του αθλητή κρατήθηκε».