Tο  Πανεπιστήμιο Μακεδονίας σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Ποντίων Εκπαιδευτικών διοργανώνουν κι εφέτος νέο πρόγραμμα δωρεάν μαθημάτων Ποντιακών για αρχαρίους.


Τα μαθήματα θα διδάσκονται από εθελοντές πιστοποιημένους εκπαιδευτές της ποντιακής διαλέκτου μια φορά την εβδομάδα. Για την περιοχή της Θεσσαλονίκης η διδασκαλία θα γίνεται είτε σε αίθουσες του Πανεπιστημίου Μακεδονίας είτε σε αίθουσες σχολικών μονάδων.  

Για τις άλλες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, όπως την Έδεσσα, το Κιλκίς, τις Σέρρες, τη Δράμα, την Καβάλα και τον Αμυγδαλεώνα, οι υποψήφιοι θα ενημερωθούν για τον ακριβή τόπο και χρόνο διεξαγωγής των μαθημάτων έπειτα από την επιλογή τους.

Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν την εβδομάδα μετά τη λήξη προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων, δηλαδή από τις 13 Νοεμβρίου 2017, και οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για τις λεπτομέρειες του προγράμματος.

Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα εκμάθησης ποντιακής διαλέκτου έχουν όσοι δεν παρακολούθησαν το περσινό πρόγραμμα και είναι αρχάριοι στην ποντιακή διάλεκτο. Οι διπλές εγγραφές θα διαγράφονται.

Για την επιλογή των υποψηφίων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας βάσει της ημερομηνίας αίτησής τους. Θα προηγηθούν όσοι είχαν υποβάλει αίτηση για τον περσινό κύκλο μαθημάτων αλλά δεν κληρώθηκαν, μετά από διασταύρωση των στοιχείων τους με τις ονοματικές καταστάσεις που τηρούνται.

Κάθε τμήμα θα συγκροτείται με τουλάχιστον 20 εκπαιδευόμενους και δεν θα υπερβαίνει τον αριθμό των 40 ατόμων.

Θα τηρείται παρουσιολόγιο, προκειμένου να δοθεί Βεβαίωση Παρακολούθησης, έπειτα από την ολοκλήρωση του κύκλου μαθημάτων που θα διαρκέσουν συνολικά 100 ώρες.

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται ηλεκτρονικά ώς την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017 στον ακόλουθο σύνδεσμο:


Περισσότερες διευκρινίσεις θα δίνονται στο e-mail: rodaevi@uom.edu.gr