Όχι δέκα, ή 20, αλλά... 90 αλλοδαπούς, που δεν είχαν τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα κι είχαν μπει παράνομα στη χώρα, είχε στοιβάξει σε κρύπτη, την οποία είχε διαμορφώσει σε κοντέινερ που μετέφερε με την νταλίκα του, 55χρονος Έλληνας.


Ο δράστης συνελήφθη μετά από οργανωμένη επιχείρηση αστυνομικών της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης. Εντοπίστηκε η νταλίκα που οδηγούσε, χθες (10-11-2017) το πρωί, σε περιοχή της Σίνδου, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης. Το όχημα ακινητοποιήθηκε και, μέσα στο κοντέινερ, βρέθηκε η κρύπτη, όπου είχαν στοιβαχθεί σα... σαρδέλες, οι 90 αλλοδαποί - μεταξύ των οποίων και 21 παιδιά! Μάλιστα, για να μπει κάποιος στην κρύπτη, ακολουθούσε ολόκληρο διάδρομο, η είσοδος του οπίου ήταν στην... εργαλειοθήκη του κοντέινερ!



Από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι,  οι αλλοδαποί που κόντευαν να σκάσουν μέσα στην κρύπτη, αφού, φυσικά, υπήρχε μόνον μια τρύπα για τον εξαερισμό, είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα από την περιοχή του Έβρου και είχαν πληρώσει «ταρίφα» ο καθένας από 1.800 ευρώ, έχοντας ως τελικό προορισμό της Αθήνα. 



Κατασχέθηκε η νταλίκα και εναντίον του 55χρονου σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, μεταφοράς – προώθησης παράτυπων μεταναστών στο εσωτερικό της Χώρας και παράνομης εισόδου στη Χώρα. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.

Οι φωτογραφίες δόθηκαν στη δημοσιότητα από την Ελληνική Αστυνομία.