Έφοδο στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας πραγματοποίησαν το μεσημέρι περίπου 20 άτομα, μέλη του Ρουβίκωνα.


Παραμένει ακόμη άγνωστο πώς οι δράστες κατάφεραν να περάσουν την πύλη του υπουργείου.

Την ευθύνη ανέλαβε η αναρχική ομάδα με ανακοίνωσή της που αναρτήθηκε σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Στην ανακοίνωσή του το ΓΕΕΘΑ κάνει λόγο για "ομάδα πολιτών" που "εισήλθε χωρίς άδεια στον προαύλιο χώρου του στρατοπέδου “Παπάγου” από την Πύλη Μεσογείων και πέταξε φυλλάδια". Συμπληρώνει ότι "απωθήθηκαν από προσωπικό ασφαλείας του στρατοπέδου και αποχώρησαν".

Ανακοινώνει, ακόμη, ότι "για το περιστατικό ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ έχει διατάξει ΕΔΕ για την διακρίβωση των συνθηκών και αιτίων και τον καταλογισμό ευθυνών. Επίσης έχει ενημερωθεί η Ελληνική Αστυνομία".

Από την πλευρά του, ο Ρουβίκωνας, στην ανάρτησή του στη γνωστή ιστοσελίδα, μπλέκει το θέμα του Πολυτεχνείου ("ίσως η σημαντικότερη στιγμή, μετά τον εμφύλιο, όπου η Ελληνική κοινωνία, ή τουλάχιστον ένα ισχυρό μειοψηφικό της ρεύμα ήρθε σε ανοιχτή ρήξη, και με μια πολυεπίπεδη, σχεδόν συνολική ατζέντα με το βαθύ κράτος") και υποστηρίζει ότι "η αστική δημοκρατία είναι ο πιο οικονομικός τρόπος η εξουσία να κυβερνήσει τον κόσμο. Όταν αυτό δεν γίνεται, τότε καταφεύγει στη δικτατορία". Προσθέτει πως "η συνέχεια του κράτους απο το 73 έως τώρα είναι ακριβώς κάτω από το χαλί που πατάμε".

Όπως αναφέρεται από τους συντάκτες της ανακοίνωσης επιλέχθηκε η συγκεκριμένη μέρα για παρέμβαση "ενάντια στο βαθύ κράτος" επειδή "ο στρατός, με τη μορφή του μηχανισμού πλέον παρά με τη μορφή κλίκας προσώπων, συνεχίζει να διατηρεί κεντρική θέση στο βαθύ κράτος κι έτσι είναι ο πλέον κατάλληλος να συμβολιστούν πάνω του το σύνολο των ιμπεριαλιστικών και γεωπολιτικών στρατηγικών που το βαθύ κράτος καθορίζει σε βάθος δεκαετιών (και όχι τετραετιών)".

Οι του Ρουβίκωνα ισχυρίζονται ότι "το Ελληνικό κράτος κάνει επιλογές εμπλοκής, τις οποίες θα βρούμε μπροστά μας τα επόμενα λίγα χρόνια" και πως η χώρα "γίνεται ενεργό μέλος ενός άξονα που περιλαμβάνει την Κύπρο, το Ισραήλ, την Αίγυπτο και πιθανόν σύντομα και την Σ.Αραβία. Ενός άξονα που όλα δείχνουν, όχι μόνο δημιουργεί μια συμμαχία σε σχέση με την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων και τη διαδρομή των αγωγών τους στην περιοχής, αλλά αποκτά στοιχεία πολεμικού συνασπισμού",μ με "πάτρωνα" τον "αμερικανικό ιμπεριαλισμό".

Επικαλούνται, ακόμη, τα 500 εκατομμύρια που έδωσε η κυβέρνηση για εκσυγχρονισμό αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας και την "αναβάθμιση των F16 με 1,5 δις", την "επέκταση της βάσης της Σούδας που πλέον θα γίνει το βασικό σημείο απογείωση επανδρωμένων και μη μαχητικών για τα στρατιωτικά πλήγματα των ΗΠΑ σε όλη την περιοχή" την "καθιέρωση πλεόν κοινών στρατιωτικών ασκήσεων Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ" και την "προοπτική του αγωγού Eastmed, που παρακάμπτει την ενεργειακή εξάρτηση της ΕΕ από την Ρωσία και βάζει στον άξονα και την Ιταλία". Κάνουν λόγο για "ξαφνικά νταραβέρια για πυρομαχικά στη Σ.Αραβία που γενοκτονεί ανενόχλητη στην Υεμένη" και "προετοιμασίες για αποθήκευση πυρηνικών όπλων στον Αραξο", "αναζωπύρωση του Κυπριακού" και "αναβρασμό στα Βαλκάνια".

Χαρακτηρίζουν τους Παλαιστίνιους  "τους μεγάλους ξεχασμένους της τελευταίας περιόδου" και το... γυρίζουν καταλήγοντας ότι "με μια πολυεπίπεδη ατζέντα ο κόσμος της εργασίας πρέπει να έρθει πάλι στο προσκήνιο με την ταξική, κοινωνική και πολιτική του συγκρότηση. Αυτό ήταν το μήνυμα του πολυτεχνείου του 73, αυτό είναι και σήμερα".

Η φωτογραφία είναι από το www.armyvoice.gr